У Києві відбувся фінал проєкту Ukrainian New Fashion Days 2020: як це було?

Новости ТВ-шоу
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Журналист

Українська мода, як і мода в усьому світі, зараз переживає кризу. Але будь-яка криза дає поштовх для чогось нового. Так, проєкт Ukrainian New Fashion Days 2020 продемонстрував європейським ЗМІ, байєрам та споживачам креативну складову, потенціал і свіжий погляд на молоді українські бренди.

6 українських брендів були обрані міжнародним журі з-поміж 130 учасників проєкту Ukrainian New Fashion Days 2020 . Упродовж кількох місяців фіналісти проєкту пройшли непростий шлях відбору, консультацій з іноземними експертами моди й презентували свої роботи Україні та світу у форматі ZOOM-catwalk.

Заключний показ відбувся 16 жовтня о 12:00 у Pochayna Event Hall.

Related video

Менторами проєкту стали міжнародні експерти-практики:

  • Adrien Bortotto — дизайнер будинку моди Christian Dior Couture, більше 12 років досвіду у luxury fashion, у тому числі Lacoste Operations.

  • Kateryna Karmachova — менеджер по роботі з клієнтами Східної та Західної Європи в Maison LANVIN із комерційним досвідом у SAINT LAURENT, Alexander Wang, Celine, Stella McCartney, Yves Salomon. З дизайнерським досвідом у BALENCIAGA, Rue du Mail від Martine Sitbon та персональною лінією виробів зі шкіри.

  • Maud Pupato — працює у відділі купівлі всесвітньо відомої мережі універмагів Printemps із досвідом продажів у luxury та дизайнерських брендах Marc Jacobs, Alexander Wang, ISABEL MARANT.

Бренди, які пройшли у фінал

У показі прийняли участь 6 брендів фіналістів проєкту Ukrainian New Fashion Days 2020. Символом, що об’єднує усіх фіналістів, стала корона, кожна грань котрої має визначальну рису бренда. Спробуйте цю маску в Інстаграмі !

  • 7/11 . Це авторський стрітвеар для тих, хто прагне виглядати актуально, але при цьому не як всі. Частина моделей представлені в форматі унісекс. Тепер він і вона зможуть мінятися улюбленими речами, дарувати їх одне одному і одягатися в одному стилі без меж. Основа лінійки — щільні сорочки оверсайз з фірмовими деталями, штани-банани і експерименти з денімом в техніці печворк.

  • Don’t look . Це ексклюзивний бренд жіночої білизни та купальників із принтами, ручною вишивкою, декоративними техніками.  Клієнтка бренду — жінка будь-якого віку, яка любить та цінує себе, обожнює своє тіло незалежно від комплекції. Вона любить дизайнерські речі, орієнтується на комфорт та унікальний дизайн.

  • Pure One . Цей бренд — це ода природі і жінці, її надихаючій творчій силі, яка здатна зрушити гори. Створений для жінок, що перетворюють простір навколо себе і своєю добротою, теплою посмішкою відкривають серця та змінюють світ на краще.

  • e.p.p.s design . Колекція об'єднала минуле і майбутнє, грубе і тонке, ніжне і жорстке — єдність протилежностей. У крої присутні безліч прямих і діагональних ліній. При загальному трохи "грубуватому" силуеті — безліч дрібних деталей, які становлять основу колекції.

  • PANOVE . Мінімалізм і комфорт у скандинавському стилі, уміння насолоджуватися життям і відмова від надмірностей на користь якості — ось основні цінності, які характеризують бренд. Сприйняття природи, людей, різноманіття форм, що трансформується у створення образів одягу від бренду PANOVE.

  • Gorsset . Натхненням для створення бренду та колекції став традиційний український одяг, а саме: його  функціональність, сакральність, символіка, яка обумовлена традиційним баченням світу українців та його актуальністю.

Ми раді, що цього року сектор дизайну та моди представлений дуже різноманітними проєктами: від свідомого споживання до популяризації традиційного українського одягу. Приємно усвідомлювати, що деякі з наших переможців у час кризи, спричиненою карантином та пандемією коронавірусу, зможуть допомогти своїм колегам, представникам галузі, утриматись на плаву і стати відомими за кордоном. Саме таким є проєкт Ukrainian New Fashion Days 2020, за результативність якого будемо щиро вболівати.

— говорить Юлія Федів, виконавча директорка Українського культурного фонду.

Окрім того, в рамках phygital-шоу пройшли такі покази  VI International Designers Contest New Fashion Zone , Phygital Show Ukrainian New Fashion Days 2020 , та показ фіналістів FrankfurtStyleAwards 2020 .

Проєкт Ukrainian New Fashion Days 2020 був організований з метою показати європейським ЗМІ, байєрам та споживачам перспективні українські бренди. Це чудова можливість для розвитку вітчизняної моди. Всі бренди, які пройшли у фінал, змогли доповнити свої знання, поліпшити колекції і підготувати свій вихід на світову арену моди.

Не пропустіть:  Avon запустили нову іміджеву кампанію і провели масштабне опитування українок