В Україні презентували першу Колекцію Рівності: Rizni.Rivni x BEVZA, LITKOVSKAYA, KSENIASCHNAIDER (ФОТО)

Новости ТВ-шоу
HOCHU.ua

HOCHU.ua

Редакция

Українські дизайнерки зі світовим ім'ям BEVZA, LITKOVSKAYA, KSENIASCHNAIDER та рух Різні.Рівні презентували колаборацію на підтримку ЛГБТК+ спільноти в Україні. Це — Колекція Рівності, — одяг для тих, хто підтримує рівність. Для всіх, незалежно від гендерної ідентичності та сексуальної орієнтації.

Кожна із дизайнерок створила одну унікальну річ для Колекції Рівності. KSENIASCHNAIDER — джинсову куртку з фрагментами айдентики Різні.Рівні, LITKOVSKAYA — вітровку з елементами стилю Анрі Матіса та Кіта Гарінґа, BEVZA — яскравий в’язаний жилет з переробленого океанічного пластику.

Якщо подивитися на жилет, він має у собі дві сторони, які роблять нас Різними та Рівними. З одного боку, "різні" — це стейтмент чітких барв. З іншого боку — меланж з тих самих кольорів нас поєднує, "переплітає" між собою, робить "рівними". Ми всі взаємодіємо у цьому світі і, насправді, індивідуальність завжди невіддільна від "спільності". Ми — унікальні та єдині водночас. Жилет в’язаний з переробленого поліестеру, пряжа виготовлена з пластикових пляшок. Для BEVZA здорове майбутнє, яке всіх нас — об’єднує.

Related video

— розповідає Світлана Бевза.

В Україні презентували першу Колекцію Рівності: Rizni.Rivni x BEVZA, LITKOVSKAYA, KSENIASCHNAIDER - фото №1

У колекції кілька рівнів рівності: 

  • Gender-neutral — підходить для чоловіків, жінок, небінарних особистостей, квір-людей.

  • Universal sizes — куртки one size, жилет представлений у двох розмірах, що адаптивні завдяки плетінню.

  • Zero-owner — у колекції немає власника.

Мода підіймає глобальні теми. Я подумала: що для мене в мистецтві є дуже об’єднувальною картинкою? Відразу прийшов голову Матіс. Ми почали гратися з ним, але в якийсь момент мені не вистачило якоїсь глибини ідеології. І захотілося знайти ще одного яскравого митця, людину, яка багато говорила про об'єднання, і багато робила. Так Гарнінґ та Матіс об'єдналися в одній картинці, в одній ідеї, одній куртці.

— каже Лілія Літковська.

В Україні презентували першу Колекцію Рівності: Rizni.Rivni x BEVZA, LITKOVSKAYA, KSENIASCHNAIDER - фото №2

Як отримати речі?

Рівні права належать усім. Справжню підтримку — не можна купити. Як і одяг Різні.Рівні. Проте, його зможуть отримати всі, хто підтримує ЛГБТК+ та доєднається до руху. Кожен, хто одягне річ з колекції, засвідчить свою дружню позицію.

Щоб отримати річ на тиждень, треба підтримати ЛГБТК+ спільноту на сайті https://www.riznirivni.com.ua/ та залишити свої контакти. Організатори проєкту рандомно оберуть людей, яким надішлють речі. Через тиждень річ треба передати іншим, таким чином продовживши хвилю підтримки.

Коли нам запропонували взяти участь в колаборації, ми сумнівалися чи погоджуватися. Адже думали, що ця ідея очевидна, щоб всоте про неї говорити. Але ми зрозуміли, що цей проєкт не просто для фешн-ком'юніті. Він для усіх людей, які прогресивні у своїх поглядах. А наш бренд якраз про це. Ми робимо це не тому, що це модно. Для нас — це стиль життя.

— коментує Ксенія Шнайдер.

В Україні презентували першу Колекцію Рівності: Rizni.Rivni x BEVZA, LITKOVSKAYA, KSENIASCHNAIDER - фото №3

Кампейн колекції створили Synchrodogs — арт та фешн фотографи, які відомі своїми роботами для Louis Vuitton, Burberry, Kenzo, Vogue, Esquire та Harper's Bazaar, і отримали нагороду Best Fine Art photographer by Vogue Italy ‘16.

Також не пропустіть:  Alina Pash поділилась відео-джемом на пісню "Ласки дівочі".

Фото: прес-служба,  Synchrodogs