8 атмосферних книг в різних жанрах для зимових вечорів

Личностный рост
HOCHU.ua

HOCHU.ua

Редакция

Наближається зима, а, отже, нас очікують довгі затишні вечори, які ми звикли проводити з друзями та рідними. Але зараз, під час карантину, ми вимушені обмежити спілкування та залишатися вдома — з чашкою гарячого чаю та з гарною книжкою.

Пропонуємо до вашої уваги 8 книжок різних жанрів, з яких ви точно знайдете щось цікаве для себе.

"Сповідь книгаря", Шон Байзелл

Related video

https://nashformat.ua/products/spovid-knygarya-709382

Любите книгарні та хочете трішки розслабитись, десь посміятись? Тоді ця книга для вас. Автор Шон Байзелл — власник однієї з найбільших букіністичних крамниць Шотландії. Разом з ним ви зануритеся в будні книгарні, коли більшість читачів надає перевагу бібліотекам, або ж взагалі не має глибокої цікавості до книг.  Це відверта сповідь, яка народилися за роки тісного спілкування із широким колом покупців, про те, як виживають маленькі книгарні. Досить часто відвідувачі заходять лише для того, щоб погуляти та провести час, а не придбати книгу.  Разом з тим історія переплетена з гумористичними сюжетами, що надає оптимізму та легкості в читанні.

Автор відмічає, що книга — це не продукт для отримання доходу, а справа життя, яка дарує відчуття високого привілею, маючи можливість купувати та продавати книжки. Оповідь про дивовижне терпіння та безмежну любов до книжкової справи має надихнути вас читати ще більше.

сповідь книгаря купить

"Радість доторкнутися до книжки, яка подарувала світові певні культурні чи суспільні цінності, це, безперечно, найбільша розкіш, яку дарує наше ремесло. Мало є галузей, які пропонували б її так щедро".

"Радість. Магія простих речей", Інґрід Фетелль Лі

https://nashformat.ua/products/radist.-magiya-prostyh-rechej-709380

Письменниця Інґрід Фетелль Лі досліджує зв'язок між об'єктами та відчуттям щастя від їх споглядання.

Книга "Радість. Магія простих речей" є певним посібником, що допомагає розібратися, як саме звичайні предмети та простір, з якими ми взаємодіємо кожного дня, впливає на наш настрій та світосприйняття. В книзі є нотки психології, колористики, естетики, радості. Ви дізнаєтесь, чому яскраві кольори підіймають настрій та як здобути позитивні емоції від того, що нас оточує. Маленькі дрібниці роблять нас щасливішими, здоровішими та енергійнішими, варто лише це помічати. І ще ця книга надихає читача облаштувати свій простір вдома інакше, з огляду на поради авторки.

Радість Магія простих речей купить

"Упродовж практично всього життя я розглядала кольори через призму того, що говорять про мене інші. Чи вистачить мені сміливості взути червоні туфлі? Чи сприйматимуть мене люди менш серйозно, якщо я вдягну рожеву сукню на зустріч із замовником? Напевне, саме тому мій вибір найчастіше зупинявся на білих меблях і чорному одязі. Та дослідження естетики радості нарешті дало мені право обирати кольори, не за тим, що про мене скажуть інші, а залежно від того, як я почуватимуся в такому вбранні".

"Амадока", Софія Андрухович

https://nashformat.ua/products/amadoka-919879

Книга, яка вийшла у фінал конкурсу Книга року BBC — 2020. Бестселер сучасності, книга художньої прози про тяжку долю, біль, любов та глибоку віру на краще. Маєте можливість заглибитися у спектр цих відчуттів разом з Софією Андруховиич та її книгою "Амадока".

З читачем відбувається занурення у бездонне озеро безпам'ятства чоловіка, який був понівечений до невпізнаваності на Сході України. Герой роману "Амадока" дивом вижив, але від тяжких травм він не мав надії згадати, хто він, звідки, хто його близькі, та взагалі, яким було його життя до війни. Але поруч є жінка, яка проявила терпіння та любов до героя, щоб віднайти хоча б частину спогадів та допомогти навчитися жити далі.

Важка і водночас надихаюча історія, яку варто прочитати, щоб відчути цінність життя, цінність кожного дня та можливості безмежної любові, віри один в одного.

амадока купить

"Його велике тіло й обличчя понівечені, посмуговані глибокими шрамами — рожевими, бурими, червоними, фіолетовими. Він виглядає, як тварина, яку м’ясарі на бойні розібрали на кавалки, але ці шматки чомусь знову зрослись. І обличчя його мало схоже на обличчя людини: риси розладнані й розрізнені, ніздрі вивернуті, обриси щелеп і черепних кісток неприродно проступають з-під шкіри, темні западини вкривають щоки  та чоло. Роздивляючись його, вона тремтить. Це її чоловік. Це її власне чудовисько".

"Букова земля", Марія Матіос

https://nashformat.ua/products/bukova-zemlya-916870

Історична подорож романом-панорамою довжиною у 225 років чекає на вас разом з книгою "Букова земля". Ще одна книга-фіналістка престижної премії Книга року BBC — 2020.

Події розгортаються на Буковині, рідній землі авторки Марії Матіос. Перехресна історія родин та персонажів, які проходили шлях заселення та формування місцевої спільноти. Цінна, наділена багатствами буковинська земля, яка переживала велику і трагічну історію. Тут можна знайти посилання на конкретні історичні документи, що підтверджують описані події.

На початку роману Бог говорить з Ангелами про сенс життя та направляє їх віднайти все про життєписи чотирьох родин. Історії тих родин і людства загалом дають розуміння того, що було в ті часи, що маємо сьогодні та що можемо мати в майбутньому. У книзі йдеться не тільки про Буковину, хоча назва спрямовує тільки сюди. В кінці роману події переносяться в сучасну Луганську область. Матіос розповідає про весь світ, про людину як частину цього світу. Кожен сюжет, кожен характер деталізований настільки, що ви можете практично відчути й чітко уявити ті події, тих персонажів.

Книга має чітке хронологічне розмежування роману за розділами та подіями. Кожна частина роману — окрема історія. Але зрозуміти глибокий сенс, який хоче передати автор, можливо лише, пройшовши шлях разом з буковинським людом від звичайних землеробів до послів та міністрів, які постають перед нами творцями цілої історії.

букова земля купить

"Здебільше мовчазні, тутешні люди жили, обкладені лише горами й наростаючим тривожним чеканням, яке тільки подвоювало страхи, ще більше припинаючи їх і загострюючи слух. Напевне, через погано погамовуване чекання і невідомість про завтрашній день вони й старіли дочасу. Передчасне старіння від важкої фізичної праці надто контрастувало з буйним розвоєм майже завжди молодої природи, бо навіть тутешні діти мали на обличчі печать статечності й мовчазного всезнайства".

"Простими словами. Як розібратися у своїх емоціях" Марк Лівін, Ілля Полудьонний

https://nashformat.ua/products/prostymy-slovamy.-yak-rozibratysya-u-svoih-emotsiyah-709406

Буденні справи та стосунки з оточуючими породжують спектр емоцій та почуттів, з якими людина намагається балансувати, щоб тримати рівновагу. Краще зрозуміти себе та світ допоможуть письменник і журналіст Марк Лівін та психотерапевт Ілля Полудьонний.

Психологія людини простими словами, направлена на світосприйняття через емоції. Автори розкривають причини виникнення почуттів, знайомих кожному, подають теоретичний матеріал, розповідають про приклади із власного життя та діляться вправами для роботи над собою. У книзі 20 розділів, кожен з яких відокремлює емоцію чи почуття: щастя, заздрість, образа, самотність, гординя, де кожен читач знайде щось для себе.

простими словами купить

"Імовірно ви не замислювалися, проте наше життя лінійне. Ми розпочинаємо рух у точці А й рухаємося далі, маючи за основу те, що пізнали в ній. Увесь досвід починає записуватись на внутрішній жорсткий диск, за деякими даними, ще в утробі матері. Виходить сучасне покоління українців носить на власних «вінчестерах» моделі поведінки тих складних часів, які могли навіть і не застати".

"Купи собі той довбаний букет: та інші способи зібратися докупи від тієї, кому вдалось" Тара Шустер

https://nashformat.ua/products/kupy-sobi-toj-dovbanyj-buket-ta-inshi-sposoby-zibratysya-dokupy-vid-tiei-komu-vdalos-919226

Суто жіноча книжка, з якою можна посидіти як з подругою і "послухати" доречні роздуми про життя, вчинки, самооцінку. Це історія авторки, направлена на саморозвиток, про її життя та шлях, який вона пройшла, щоб полюбити та прийняти себе, змиритись зі своєю неідеальністю чи з незрозумілим для неї оточенням. Часто кажуть, що проблеми родом з дитинства. Тара Шустер взялася і за це питання. Навіть для тих, у кого дитинство було відносно стабільне, авторка  знаходить "підводні камені" і розкриває їх сутність.

Як почати дбати про себе, зцілити свої думки та насолоджуватись усім, що відбувається? На всі ці питання Тара Шустер дає прості поради  із власного перетворення з "людини-катастрофи в стабільну, вдячну, радісну". Назви розділів говорять самі за себе: ритуали хаосу, ритуали для розуму, ритуали для тіла, ритуали для стосунків.

купи собі той довбаний букет купить

"Думаю, нас таких багато. Людей, у яких не було аж такого паскудного дитинства, людей, у яких воно було "непогане", та попри це вони постійно плачуть, кожен у своїй комірці на робочому місці. Ми досягнули видимих маркерів щасливого, вдалого життя, та насправді нам жахливо вдається жити. Ми кружляємо довкола з нестерпною тривожністю й емоційним болем, а потім відчуваємо провину і сором, бо ж «у мене не було все аж так погано — зі мною все має бути добре!"

"Моя темна Ванесса" Кейт Елізабет Рассел

https://nashformat.ua/products/moya-temna-vanessa-920959

2020 році роман  "Моя темна Ванесса" став світовим бестселером. Книга перекладена більш ніж 20 мовами. В майбутньому її планують екранізувати. Книга однозначно вартує вашої уваги.

Сильний і не простий психологічний роман про минуле і теперішнє яскравої, талановитої, розумної дівчини Ванесси, яка в зовсім юному віці мала стосунки з викладачем англійської мови. 42-річний вчитель зваблює дівчину-підлітка та зав’язує з нею роман.

Кохання то, чи просто еротична тяга до чоловіка? Згодом, вже доросла Ванесса почне в цьому розбиратися, коли головного героя почнуть звинувачувати в сексуальних домаганнях. Події переносяться з 2000 в 2017 рік. Ванесса розуміє себе, розуміє його, знаходить виправдання і не має намірів визнавати себе жертвою. Вона так хотіла зануритись в обійми кохання, що зовсім не помічала, що відбувалося з нею. Авторка не романтизує чоловіка і не захищає у вчинках юну дівчину. Таке кохання залишає відбиток на все життя головної героїні, але це її доля, її шлях.

Кейт Елізабет Рассел почала писати книгу близько 20 років тому. Основою для роману стали зібрані факти про скривджених дівчат в сексуальному плані. Деякі критики відмічають, що книга має навіть автобіографічні моменти.

моя темна ванесса купить

"Коли ми зі Стрейном зустрілися, мені було п'ятнадцять, а йому сорок два, нас розділяли майже ідеальні тридцять років. так я тоді описувала цю різницю: ідеальна. Мені подобалася ця математика. Тричі мій вік, так легко було уявити всередині нього трохи мене: одна згорнулася навколо мозку, друга — навколо серця, третя перетворилася на рідину і тече його венами".

"Інстамозок. Як екранна залежність призводить до стресів і депресії", Андерс Гансен

https://nashformat.ua/products/instamozok.-yak-ekranna-zalezhnist-pryzvodyt-do-stresiv-i-depresii-709408

Сучасне життя, яке воно? Чим відрізняється від минулого? Розвиток різних сфер, звичайно, приносить добробут, але сучасна цифрова епоха має й зворотний бік медалі.

Світ формує нас. Ми дедалі більше відчуваємо захоплення соціальними мережами. Телефони, планшети, доступний інтернет буквально програмують наш мозок на залежність. Стрес, тривожність, напруга — результат так званого розвитку.

Як екрани впливають на дітей та підлітків, на наше психічне здоров'я та сон? Як раціонально використовувати цей ресурс? Як подолати бажання годинами просиджувати в соціальних мережах і не займатися марнотратством свого часу і життя в цілому? Про все це читайте в книзі "Інстамозок".

Інстамозок. Як екранна залежність призводить до стресів і депресії купить

"Упродовж останніх кількох тисяч (чи навіть сотень!) років наш світ у багатьох аспектах неймовірно змінився. Для нас фраза "кілька тисяч років" звучить як вічність, але в масштабах еволюції — це лічені секунди. Ми були створені для зовсім іншого світу й зовсім не пристосовані до епохи, в яку живемо".

А що зараз читаєте ви?