Прості істини, які допомагають залишатися неповторною: рецензія на книгу "Шик назавжди!"

Взимку минулого року я закінчила Академію стилю та дизайну ANDRE TAN за спеціальністю Fashion-стиліст. Обожнюю все, що пов'язано з модою, тому намагаюсь читати якомога більше відповідної літератури. Франція певною мірою слугує еталоном у цьому плані. Тому в мене не було вагань щодо того, яку книгу читатиму найближчим часом — нею стала "Шик назавжди!" від авторки Тіш Джетт.

Анна Иваненко Хочу

Французькі секрети неминущої краси, бездоганного стилю і виняткового шарму. Цей допис розміщено на обкладинці, і ніби одразу зрозуміло, про що йтиметься в книзі. Зазначу, що титульна обкладинка виконана дуже стильно — мінімалістична fashion-ілюстрація — стильна дівчина с песиком, які проходять неподалік від Ейфелевої вежі. А якість кольорових сторінок книги — окремий вид мистецтва.

рецензія Шик назавжди

"Шик назавжди!" складається зі вступу, 9 розділів та епілогу. Авторка акцентує увагу на секретах з догляду за обличчям, волоссям та тілом, безпрограшному мейк-апі, важливістю у житті спорту. Окремо Тіш розповідає про те, як француженки підбирають собі гардероб, який може слугувати роками; окремо торкається теми аксесуарів та вічної чарівності.

Шик назавжди рецензія на книгу

Спеціально перед написанням книги авторка провела кілька інтерв'ю з різними фахівцям. Починаючи від косметолога і закінчуючи професійним шопером. Остання бесіда мені дуже запам'яталась і я дізналась для себе кілька цікавих фактів.

І в черговий раз неминуче знову повертаємось до ідеї, що на перший план має виступати жінка, а не її одяг.

Корисний лайфхак: відвідати відділ персональних шоперів у "Галереї Лафаєт".

рецензія Шик назавжди

Отже, для кого "Шик назавжи!"? Це ідеальна книга для тих, хто знаходиться в пошуках себе та власного неповторного стилю. Мені важко описати точну аудиторію, на яку розраховувала авторка, адже за останні роки світ моди і краси став ще ближчим для дівчат та жінок (принаймні в Києві) — так, що багато з них вже можуть й собі писати книги. Але в ХХІ столітті це конвертується вже в Instagram та TikTok.

Можливо, я здамся снобом, але подекуди книга була мені доволі поверховою. У мене роками є сталі б'юті-звички, я займаюсь регулярно займаюсь спортом і за ліпшої нагоди йду підстригти кінчики волосся, що відросли.

рецензія Шик назавжди

Але ця книга — як чергове нагадування простих істин про те, наскільки важливо доглядати за собою — як ззовні, так і зсередини. Постіно рухатися, розвиватися, дивитись пізнавальні програми, на кштал Secrets d`Histoire. Тому прочитати хоча б раз рекомендую. Ніколи не буде лишнім надихнутись секретами краси француженок, щоб при нагоді придбати кілька нових кремів та нарешті записатися на йогу. Адже, як пише авторка Тіш Бішет:

Іноді найкраще обдумані плани виявляються кращими за очікування, як-от переїждаєш через роботу, а залишаєшся через кохання.

Цікаві моменти з книги, які мені запам'яталися:

• Коли жінку повністю влаштовує її зовнішній вигляд, вона стає впевненою у собі, а що може бути кращим за впевненість?

• Турбота про себе — чинник, який формує ту впевненість, яка є секретом привабливості француженок.

• Магічне рівняння: зусилля + дисципліна = помітні результати.

• Читайте етикетки. Якщо в чомусь міститься більше п'ти інгредієнтів, цей продукт навряд чи є корисним.

рецензія Шик назавжди
  • У дворі Версаля у ХVІІІ столітті на блідих обличях дворянок вирізнялися рожеві щоки і яскраво-червоні губи. Також вони любили додавати родимки (мушки), які вирізали з тафти у вигадливих формах, наприклад, у формі зірок чи півмісяц. Часто таке розташування було своєрідним повідомленням. Наприклад, якщо мушка знаходилася в кутику очей, це означало "кокетка" (навіть вказувало на настрій). А ще мушками приховували недоліки на обличчі.

• У ХІХ столітті жінки, здається, навмисно спали якомога менше, аби природним шляхом створити темні кола під очима. Якщо це не спрацьовувало, вони малювали темні лінії навколо очей. Принаймні на той час вони не обсипали обличчя порошком з токичних металів, натомість літрами пили суміш оцту і лимонногу соку, щоб шкіра виглядала блідою. Так жінки намагалися посилити контраст між темними, виснаженим, втомленими очима та обличчям.

• Одна з перших легенд, яку я почула, коли переїхала до Франції, була про темні кола, ті, що супроводжуються ненависними мішками під очима, які вказували на те, що у жінки було цікаве життя (тобто насичене нічне життя, якщо ви розумієте, про що я).

Видавництво KM Books

Вартість: 162.00 грн

Придбати можна, перейшовши за посиланням .