"Міста. Перші 6000 років": рецензія на книгу про історію та еволюцію міст

Личностный рост
Ирина Майстренко

Ирина Майстренко

Журналист

У самому розпалі черговий карантин, а це значить, що багато людей у пошуках цікавої літератури. І у нас є нові ідеї. У цій статті читайте рецензцію на книгу "Міста. Перші 6000 років" видавництва "КМ-Букс". Не пропустіть!

Ірина Майстренко

Ірина Майстренко

Related video

випускаючий редактор

Завжди, коли я відкриваю книгу, у мене чудове передчуття подорожі. Цього разу — це справжня подорож у часі, адже авторка досліджує міста, яких ще 6000 років тому не було.

"Міста. Перші 6000 років" — книга, що викликає бажання більше заглибитися у дослідження з історії, археології та еволюції людства у цілому. І, до речі, вкотре переконує, що я — жителька міста, нехай у ньому й постійний стрес, далеко не ідеальне повітря та бракує простору.

Запрошую у подорож містами!

Моніка Л. Сміт "Міста. Перші 6000 років"

міста перші 600 років

Про що "Міста. Перші 6000 років"?

Моніка Л. Сміт — професорка антропології та професорка навколишнього середовища та стійкості в Каліфорнійському університеті, вона археолог, яка досліджує міста.

У книзі авторка дає відповідь на питання, чому з'явилися міста; чому міста не втрачають своєї популярності, хоча з ними пов'язані численні незручності (серед них і гори сміття); чому древні міста і сучасні — дуже схожі; доводить, що міста як спосіб організації людей не щезнуть з лиця Землі ніколи.

Міста. Перші 6000 років рецензія

Кому читати?

УСІМ, хто:

  • прагне розвивати свої горизонти;

  • захоплюється історією, архітектурою та урбаністикою;

  • цікавиться містами та прагне зрозуміти їхню еволюцію та функціонування у цьому.

Міста. Перші 6000 років рецензія

Кілька цитат, які викликають інсайти:

***

Сьогодні понад 50% наслення світу — це жителі міст, і скоро цей відсоток стане ще вищим. За прогнозами, на 2030 років містянами будуть більш ніж 50% африканців, 60% китайців, 87% американців і 92% жителів Великої Британії.

***

Маючи все, потрібне для виживання представників нашого виду, люди хотели ще багато нематеріальних рецей, яких не могли мати "на селі": захопливого духу юрби, дивовижних винаходів і небачених страв, спокусливої мрії про закоханість у кого з-за меж рідного села.

***

Рух — фірмовий знак міста.

***

Коли було виайдено місто, наші пращури пристосувалися до урбанізму так само швидко, як ми нині — до об'єднаного глобальною мережею світу.

***

Викидання відходів — найясравіша ознака міського життя, і не має значення, чи йдеться про черепки, яким дві тисячі років, чи про шматок пластику, якмй викинули сьогодні вранці.

Міста Перші 6000 років рецензия

Де купити?

Купити книгу "Міста. Перші 6000 років" видавництва "КМ-Букс" можна за посиланням .

Ціна: 200 грн, але є додаткові знижки за реєстрацією на сайті.

УЗНАЙТЕ БОЛЬШЕ:

Також дивіться збірку книг з екзотичними сюжетами .