Євген Янович рекомендує: ТОП-5 книг для осені

Личностный рост
Сюзанна Аль

Сюзанна Аль

Редактор ленты новостей

Завершується літо... Зовсім скоро настануть перші осінні холоди, дороги вкриються жовтим та багряним листям, а постійними супутниками вечора стануть гарячий чай і, звісно ж, улюблена книжка. Саме переліком таких вирішив поділитися з нашим виданням актор Євген Янович. Більше читайте далі в матеріалі.

Поки наші читачі обговорювали рецензію книги "Червона сукня моєї тітки" , про свої улюблені видання розповів актор шоу "Мамахохотала" на каналі НЛО TV Євген Янович .

Так, щоб підготуватися до холодного та затишного сезону, Євген склав список зі своїх ТОП-5 книг на осінь. Комік радить прочитати ці творіння кожному!

Related video

Мій ТОП-5 книг для осені не дуже відрізнятиметься від ТОП-5 для літа чи зими. Адже за своє життя, на жаль, я не прочитав таку величезну купу книжок, аби класифікувати їх за порами року. Але якщо ви вирішите читати їх восени – теж не прогадаєте!

Джек Лондон — "Мартін Іден"

Значить, перше. Джек Лондон – це автор, Мартін Іден - це персонаж. Хоча, багато хто вбачає в Ідені прототип реального Джека Лондона. Я взагалі обожнюю все, що пише цей американець, але якщо виділяти якусь одну книжку, то саме цю. Смачний текст і опис переживань, так вміє лише Лондон. Хороша і насправді не банальна любовна лінія. І, головне, розвиток персонажа. Насправді, спостерігати за зміною Ідена, його поглядами на життя, глибиною мислення навіть трішки страшно. Цей роман вартий уваги кожного романтика.

Джордж Оруел — "Колгосп Тварин" та "1984"

Давайте розуміти, що "Колгосп Тварин" — це маленьке оповідання, що читається за дві години. Тому йде бонусом. Але наполегливо рекомендую читати спочатку саме його, а вже потім 1984. "Колгосп Тварин" — це така майже вже сторічна метафора на всі політичні процеси всіх країн світу. На жаль, у нашій політиці ми також це спостерігали вже. І не раз. А після одразу ж беріться за мій улюблений жанр антиутопії.

1984 — це саме класична антиутопія. Я б навіть сказав хрестоматійна. Читаючи, ловив себе на думці, що наше суспільство ходить десь зовсім поруч із історією описаною Оруелом. 1984 — це фантазія автора, яка під час читання дуже легко може сприйнятися як реальність, чи хоча б альтернативний варіант розвитку нашого світу.

Деніел Кіз — "Квіти для Елджернона"

"А що, якби" — умова, яку часто автор задає в книжці і потім навколо ось цього "якби" будує цілу історію. "А що, якби було можливим штучне покращення інтелекту?" —Кіз задає таку умову та ідеально її розвиває на прикладі розумово неповноправного чоловіка, що погодився на експеримент з "апгрейду" свого мозку. Книжка створена у виді щоденника, написаного самим пацієнтом, що тільки додає цікавості. Ну, і обіцяю, що ревітиме навіть найчерствіший цинік цього світу.

Іван Багряний — "Сад Гетсиманський"

30-ті роки 20 століття. Підвали НКВС. Це може здаватись повним гротеском, але відбувалося насправді. Багряний сам побував у цих підвалах, тому прізвища працівників
в‘язниць зберіг, аби "країна знала своїх героїв". Описані події викликають жах, відразу і нерозуміння. Та ще раз показують, скільки злочинів було скоєно над нами в часи СРСР. Роман читається важко, може викликати рвотний рефлекс, але вам все одно хотітиметься дочитати. Наполегливо раджу, адже це наша історія.

Всеволод Нестайко — "Тореадори з Васюківки"

Нестайко — геній дитячих усмішок. Він зробив моє дитинство світлішим. Тому нехай п’ята книжка мого ТОПу буде не тільки для вас, а й для ваших дітей чи племінників, або ж підростаючих сестер/братів. Саме такою має бути дитяча література. Легкою, кумедною, про дружбу і метро під свинарником.

Також вам буде цікаво дізнатися:  експерт СТБ назвала 5 корисних книг з психології

Фото: прес-служба