Рецензія на книгу "Girlboss": від злидарки до владарки

Елена Мело

Елена Мело

Редактор ленты новостей

Газета New York Times називала її "Попелюшкою від світу стартапів". Її, одну з найбагатших жінок-підприємців за версією Forbes. Яка знана в світі тим, що у віці 22 років заснувала онлайн-магазин вінтажного одягу Nasty Gal. Згодом магазин почав продавати не тільки вінтаж, а й одяг власної марки. І вже за кілька років Софія Аморузо — звичайна дівчина з Каліфорнії, не маючи ні освіти, ні багатих батьків, ні навіть можливості взяти кредит — стала власницею бізнесу вартістю понад 100 мільйонів доларів.

Як все починалось

Історія Софії Аморузо — казка про сучасну Попелюшку . У 22 роки Аморузо відкрила на eBay магазин вінтажного одягу. На той час вона вже давно поповнювала свій гардероб в основному речами, купленими в секонд-хендах або на гаражних сейлах. Відвідавши якось кілька спеціалізованих сайтів, Аморузо вирішила, що могла б торгувати старим одягом набагато краще за інших. Її гіпотеза полягала в тому, що навіть за копійчану річ, якщо правильно її піднести, можна просити будь-які гроші.

Підприємниця накупила дешевого одягу та аксесуарів, придумала для них яскраві образи, зняла в них своїх подруг і виставила отримані знімки на eBay. Пози моделей і їх вбрання були так добре продумані, що покупці і правда охоче платили сотні доларів за речі, які Аморузо діставалися майже даром. Те, що ця модель працює, стало остаточно зрозумілим, коли дві куртки Chanel, за які підприємниця віддала менше $ 20, були продані за $ 1500 за кожну.

Книга у моєму житті

У 2014 році Аморузо, статок якої на той момент складав понад 250 мільйонів доларів, написала книгу Girlboss — про те, як дівчині покинути нецікаву роботу, аби дістатися великих успіхів . Girlboss майже моментально стала бестселером — багато в чому завдяки агресивному маркетингу в соціальних мережах. Основні тези книги: працюйте більше, будьте милими — і так, стати мільйонером можна, навіть якщо у вас немає вищої освіти, вас звільнили з декількох робіт і навіть якщо вам доводилося красти і шукати їжу в сміттєвих баках.

Книга "Girlboss: від злидарки до владарки" — колекція лайфхаків, добряче приправлена неординарним особистим досвідом. Вона розповідає про те, як домогтися неймовірного успіху, навіть якщо ти абсолютно не вмієш грати за правилами бізнес-спільноти. #Girlboss — джерело натхнення для жінок, які вирішили перекроїти своє життя і стати тим, ким вони навіть не мріяли бути. Українською книга вийшла у видавництві BOOKCHEF до Форуму Видавців і вже отримала чудові відгуки.

Поради

Тож пропонуємо вашій увазі два бонуси: кар’єрні поради із книги Софії Аморузо Girlboss:

1. Працюйте, працюйте більше! Аморузо попереджає: гроші в модній індустрії заробляють кров'ю, потом і сльозами. Доведеться щодня запитувати себе: "А що ще я можу зробити прямо зараз?".

2. Будьте люб’язні до всіх. Це Аморузо вважає найважливішим. Окремо в Girlboss вона лає тих, хто ввічливий з начальством, але грубіянить підлеглим і обслуговуючому персоналу, — "це найгірше, що може бути". У 2017 гоці Аморузо заснувала медіа для жінок Girlboss, а Netflix випустив перший сезон однойменного серіалу, заснованого на автобіографії підприємниці. Історія молодої дівчини на ім'я Софія, яка вирішила перетворити своє захоплення вінтажним одягом у прибутковий бізнес (серіал точно сподобається тим, хто мріє про свій шоу-румі). Проект знятий за мотивами бестселера #Girlboss, написаного Софією Аморузо, засновником американського бренду Nasty Gal.

Также не пропустите: інтелектуальна осінь — книжкові новинки вересня.