"Дюна 2" не вийде у 2023 році: відома нова дата прем’єри (ВІДЕО)

Кіно та серіали

Богдана Карц

Головна редакторка

Фанати фільму “Дюна” вже давно чекають на другу частину. Ще в 2021-му творці стрічки заявляли, що продовження слід очікувати наприкінці 2023 року. Однак плани змінилися і цьогоріч чекати на фільм “Дюна 2” не варто. На коли перенесли довгоочікувану прем’єру - розповідаємо.

Нещодавно стало відомо, що шанувальникам кіноадаптації однойменного роману американського фантаста Френка Герберта доведеться почекати ще. Запланований у поточному році вихід картини скасували - дату прем’єри перенесли, передає The Hollywood Reporter.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Причиною цього став страйк акторської гільдії США, через який творці фентезі не можуть зробити хорошого промо із зірками стрічки. Це змусило їх відкласти показ фільму “Дюна 2” майже на 4,5 місяці. Нова дати прем’єри - 15 березня 2024 року.

Про фільм “Дюна 2”: чого очікувати 

Літературною основою сценарію стала друга половина науково-фантастичного роману Френка Герберта “Дюна”. Відомо, що в цій частині буде приділено більше уваги персонажу Зендеї — Чані.

Загалом же події розгортаються у далекому майбутньому: юний Пол Атрейдес та його сім'я, шляхетний Дім Атрейдесів, виявляються не по своїй волі втягнуті у війну за небезпечну пустельну планету Арракіс. Війна точиться між корінним народом фременів та колишніми правителями Арракіса - Домом Харконненов.

Нагадаємо, що перша частина кіноадаптації роману “Дюна” виявилася дуже вдалою. При кошторисі у $165 млн стрічка у 2021 році зібрала понад $400. Її зйомки, до речі, проходили у 4 країнах: ОАЕ, Угорщині, Норвегії та Йорданії. Крім того, у 2022 році фільм отримав відразу кілька премій “Оскар” у різних категоріях: Найкраща операторська робота, Найкращий монтаж, Найкращий художник-постановник, Найкраща оригінальна музика, Найкращий звук, Найкращі візуальні ефекти.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, що відомий український режисер Любомир Левицький знімає унікальний документальний фільм про бійців-штурмовиків. Фільм “Ми були рекрутами” має вийти вже у 2023 році!