Грудки Біша: видалити не можна лишити

Догляд за обличчям і тілом

Тамара Черкасова

Журналістка

Грудки Біша, об'ємні скупчення буккального жиру в щічній області, - часті гості світських хронік. Куди не глянь – усі видаляють грудки Біша. Анджеліна Джолі, Белла Хадід, Вікторія Бекхем... Але чи так потрібно видаляти грудки Біша? Давайте розбиратися разом.

Грудки Біша: часті питання

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Навіщо потрібні грудки Біша?

Грудки Біша з'явилися на обличчі не просто так – букальні жирові тіла необхідні для розвитку смоктального рефлексу у немовлят та навчання жування. Згодом (і дорослішанням людини) потреба в грудках Біша відпадає – травлення дорослого від їхнього видалення не страждає.

Чи можна прибрати щоки без видалення грудок Біша?

За допомогою спорту та правильного харчування можна позбутися зайвих кілограм на талії або стегнах. А ось грудки Біша – це анатомічні утворення, які захищає від розсмоктування щічний м'яз та поверхневі м'язи обличчя. Саме тому прибрати їх голодуванням чи тренуваннями неможливо.

Що таке біхектомія?

Біхектомія (видалення букального жиру) - це проста процедура, яка проводиться в кабінеті під місцевою анестезією, при якій видаляються букальні жирові відкладення (розташовані на кожній щоці).

Оскільки під час біхектомії часто використовується тільки місцева анестезія, пацієнти не сплять протягом усієї процедури і в результаті практично не відчувають простоїв відразу після неї. Пацієнти навіть можуть самостійно доїхати до будинку без допомоги сім'ї чи друзів, як це заведено за інших форм косметичної хірургії.

Після процедури пацієнта відправлять додому з ремінцем для підборіддя для підтримки, а також антибіотиками та антисептичним ополіскувачем для порожнини рота, щоб допомогти загоєнню та запобігти інфікуванню місць розрізів.

Відновлення може зайняти до 14 днів, при цьому шви зазвичай знімаються через п'ять-сім днів після процедури, якщо не використовувалися шви, що розсмоктуються. Хоча місця розрізів можуть загоїтися, запалення може зберігатися протягом декількох тижнів після цього. Це лише тимчасовий наслідок операції, що з часом зникне; однак для досягнення остаточних результатів може знадобитися від трьох до шести місяців, оскільки шкірі потрібен час, щоб пристосуватися до простору, що утворився в результаті видалення жиру.

Як відбувається видалення грудок Біша?

Досвідчений лікар може виконати біхектомію приблизно за 30 хвилин під місцевою анестезією. Процес будується так:

  1. На внутрішній стороні щоки робиться невеликий розріз.

  2. Хірург інструментом чинить тиск на зовнішній бік щоки, оголюючи щічний жировий прошарок.

  3. Жир зрізають і обережно видаляють, після чого рану зашивають швами, що розсмоктуються.

Побічні ефекти видалення грудок Біша

Фахівці Goldcoastimplantspecialist відзначають, що побічні ефекти від операції зустрічаються рідко, але серед них можна виділити:

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
  • інфекцію або погане загоєння ран

  • надмірна кровотеча

  • негативну реакцію на анестезію

  • проблеми з мовленням або жуванням через роль буккального жиру у змащуванні м'язів рота

  • скупчення рідини або сірка

  • ураження слинних залоз

  • втрату чутливості чи пошкодження лицьових нервів

  • тромбоз глибоких вен

  • асиметрія особи чи інші погані результати

Найкращий спосіб уникнути побічних ефектів — звернутися до професійного ліцензованого пластичного хірурга та уважно дотримуватися всіх порад з догляду,

– зазначають вони.

Раніше ми розповідали про те, як правильно робити ліфмодренажний масаж обличчя . Цей метод допоможе позбутися набряків.

Важливо: вся інформація медичної тематики та інформація, що стосується здоров'я, розміщена на сайті Хочу.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема щодо прийому тих чи інших препаратів, може давати тільки фахівець. Якщо у вас виникли проблеми зі здоров'ям, зверніться до лікаря.