І фейстюн не треба: як вирішити проблему розширених пор

Догляд за обличчям і тілом

Тамара Черкасова

Журналістка

Розширені пори - одна з найважчих проблем, але вирішити її можна. Як це зробити? Читайте у матеріалі Хочу.

Що таке пори і чи можна їх позбутися? Спойлер: ні

Пори - це видимі отвори волосяних фолікулів у зв'язаних з ними сальних залозах. У середньостатистичного дорослого людини їх близько 20 000, та його розмір визначено генетично. Отже, якщо ваші батьки мають широкі пори, то, швидше за все, ви з більшою ймовірністю зіткнетеся з проблемою розширених пор, пише Сosmopolitan.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

У власників жирної шкіри, як правило, більші пори, ніж у власників сухої шкіри,

- додає лікар Араш Ахаван.

Позбутися пор, які потрібні нам для оптимального функціонування шкіри, або назавжди змінити їх розмір не вийде. Але можна візуально їх зменшити за допомогою домашнього догляду та косметичних процедур.

Як зменшити розширені пори?

Щоб зменшити розширені пори, можна використовувати кілька способів. Ось деякі з них.

Вмивайтеся два (можливо, навіть три) рази на день

У боротьбі з розширеними порами варто почати вмиватися кілька разів на день.

Неправильне чи постійне очищення шкіри може призвести до накопичення та погіршення зовнішнього вигляду великих пор,

— пояснює лікарка Ліндсей Йє.

Вранці вмивайтеся за допомогою м'якого засобу для чищення і теплої води, а перед сном спробуйте подвійне очищення спочатку з очищаючим маслом або очищаючим бальзамом, а потім нанесіть той же ніжний засіб для вмивання, який ви використовували вранці.

Не лише вранці та ввечері, а й протягом дня вмиватися варто тим, хто тренується чи займається спортом.

Пори оточені кровоносними судинами і можуть розширюватися від спеки та потовиділення і, отже, стають більш відкритими та помітними,

— зазначає докторка Шарі Марчбейн.

Особливо важливо мити обличчя як до, так і після тренування, щоб макіяж, бруд та бактерії не потрапляли у розширені пори.

Спробуйте відлущуючий тонік

Кислоти, що використовуються в тоніках, що відлущують, зазвичай відносяться до однієї з двох категорій - AHA і BHA, - обидві з яких добре зменшують прояв пор. AHA (гліколева кислота, мигдальна кислота та молочна кислота) та BHA (саліцилова кислота) допомагають розчинити клей, який скріплює закупорюючі пори мертві клітини на поверхні шкіри.

Перевірте свої продукти на наявність інгредієнтів, що закорковують пори

Якщо продукти домашнього догляду за шкірою наповнені інгредієнтами, що потенційно закорковують пори, або вважаються комедогенними, швидше за все, ваші пори завжди будуть виглядати розширеними та помітнішими, ніж вас хотілося б.

Підходьте до макіяжу правильно

Не забудьте нанести праймер, щоб мінімізувати прояв пор. Праймер може допомогти заповнити пори, щоб тональний крем рівно лягав зверху. Звичайно, це не довгострокове рішення, але якщо вас найбільше турбує, як пори впливають на ваш макіяж, це може бути рішенням.

Використовуйте крижаний ролик

Охолоджуючі ролики не тільки приємно відчувається на шкірі та миттєво зменшує набряклість та почервоніння, але й допомагають мінімізувати появу великих пор. Ефект від ролика тимчасовий, але холод може звузити пори та зробити їх менше на кілька годин.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Завжди наносьте сонцезахисний крем

Лікарка Марчбейн нагадує, що вплив ультрафіолету може призвести до збільшення часу. А це ще одна причина, через яку щоденне використання сонцезахисного крему з SPF широкого спектру дії 30 або вище є необхідним кроком у вашому щоденному догляді за шкірою.

Раніше ми розповідали про те, як визначити форму обличчя. Знання про форму обличчя допоможе краще підібрати макіяж, зачіску, окуляри або розібратися з типом старіння.