Жодних масок і грубих наволочок: 5 шкідливих звичок, які "вбивають" ваше волосся під час сну

Догляд за волоссям

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Якщо ви мрієте про розкішне довге волосся зі здоровим і доглянутим виглядом, важливо доглядати за ним не тільки вдень, а й уночі. Відомий стиліст назвав 5 звичок, які негативно впливають на стан нашого волосся під час сну. Беріть на замітку!

Виявляється, навіть постільна білизна може пошкодити наше волосся вночі. Експерт з волосся Ніколь Петті з Milk+Blush  рекомендує взяти ці правила на озброєння, якщо вам важливі здоров'я та краса локонів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Маски для сну

Уникайте використання масок для сну з товстими еластичними ременями, оскільки вони можуть пошкодити волосся. Вони створюють тертя, що може призвести до ламкості волосся та навіть алопеції.

freepik.com

Брудна постільна білизна

На постільній білизні накопичується багато бактерій, які можуть пошкодити волоссю. Регулярно міняйте простирадла та наволочки, щоб уникнути подразнення шкіри голови або появи лупи.

Грубі наволочки

Матеріал бавовняних наволочок може завдати шкоди волоссю через тертя. Віддайте перевагу шовковим або атласним наволочкам, щоб зменшити тертя і допомогти волоссю зберігати вологу вночі.

Мокре волосся

Лягати спати з мокрим волоссям не рекомендується, тому що кутикула волосся стає більш вразливою до ломки, особливо якщо ви часто рухаєтеся уві сні. Обов'язково висушіть волосся природним шляхом або феном перед сном.

Використання еластичних гумок

Не використовуйте тугі гумки вночі, адже вони теж можуть призвести до ламкості або випадання волосся. Вибирайте м'які гумки чи інші варіанти укладання волосся на ніч.

freepik.com
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також дізнайтеся, як правильно мити голову в домашніх умовах. З цим лайфхаком ваше волосся виглядатиме, немов після салону.