Ніколи не залишайте випрані речі в пральній машинці: мова не лише про неприємний запах

Лайфхаки

Юлія Бражнік

Журналістка

Ми розуміємо, що ситуації у житті бувають різні: забули, не встигли, замоталися. Але якщо ви усвідомлено залишили випрані речі в барабані машинки на ніч, просто через те, що вам ліньки, то не дивуйтеся потім наслідкам.

Що буде, якщо залишити вологі речі в барабані пральної машинки надовго

Неприємний запах

Безумовно, найпростіше і невинне, що може статися з вашими речами — вони почнуть смердіти. З цим запахом іноді буває не так просто впоратися, але це можливо. Вам потрібно повторно випрати речі, добре прополоскати і повісити в місці, яке добре провітрюється.

Одяг може полиняти

Якщо ви забули дістати мокрі речі з машинки, то не дивуйтеся, що вони змінили колір або стали блідими. А частинки порошку або ополіскувача можуть залишити на одязі плями. Впоратися з ними буде дуже складно чи навіть неможливо.

Зношування тканини

Волокна матеріалу можуть ослабнути через вологість. Навіть якщо ви не помітите жодних проблем відразу, це може призвести до більш швидкого зносу одягу з часом. Але одяг може зіпсуватися практично відразу, якщо ви залишите його в барабані на добу і більше.

Поява плісняви в пральній машині

Покритися пліснявою може не тільки ваш одяг, а й сама машинка. Волога і темрява — це благодатне середовище для плісняви. Раніше ми вже розповідали про те, як позбутися плісняви в пральній машині і що робити, щоб вона не з'являлася.

Поява комах

І найгірше, що може статися — це поява різних комах, яких приваблює вологе середовище. Краще не доводити до цього і намагатися вчасно діставати випрані речі.

Вам також буде цікаво дізнатися про те, чого не можна допускати під час прання речей.