3 поради від Марі Кондо, які допоможуть підготуватися до прийняття гостей

Лайфхаки

Юлія Бражнік

Журналістка

Марі Кондо — це відома експертка з наведення порядку в будинку та організації простору, авторка чотирьох книг та різних методик, які допомагають швидко та якісно наводити лад у будинку.

Дивовижні лайфхаки Кондо оцінили мільйони людей у всьому світі. Іноді її поради настільки прості та геніальні, що не віриться, чому вони раніше не спадали на думку. Сьогодні ділимося порадами Кондо, які допоможуть прийняти гостей у чистому та затишному будинку.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як підготувати житло до прийняття гостей

Зробіть "перевірку радості" предметів у будинку

Ми настільки звикаємо жити у своєму просторі, що важко оцінювати його об'єктивно. Марі Кондо радить почати з того, щоб пройтися квартирою, наче ви гість. Пройдіться по кожній кімнаті, дивлячись свіжим поглядом. Можливо, ви засунули речі в шафу абияк або накопичили предмети, в яких ви сумніваєтеся. Запитайте себе: чи справді ці речі викликають радість? Якщо ні, то подякуйте їм і відпустіть.

Вирішіть, де лежать речі

Ви виявили, що в кімнаті речі лежать абияк? Це гарна нагода вирішити, де саме повинні лежати предмети. Але потрібно продумати конкретні місця для кожного предмета. Наприклад, пульт дистанційного керування може лежати на золотому лотку на столі, ручки можуть стояти в керамічному органайзері, а аркуші паперу лежатимуть у шухляді столу. Якщо ви хочете підтримувати порядок у будинку, то ви і всі інші, хто живе в ньому, повинні точно знати, куди покласти кожен предмет.

Тримайте кухню акуратною

Кухня, зокрема, має тенденцію виглядати захаращеною, оскільки там зберігається багато різних предметів. Ключ до того, щоб вона виглядала максимально акуратно, полягає в тому, щоб на стільниці виставлялися лише ваші улюблені речі. Все, що може зберігатися в ящику чи шафі, нехай краще там і зберігається. Якщо ви триматимете область навколо раковини чистою, то краплі води буде легше витирати і підтримувати кухню в чистоті.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, які предмети не можна зберігати під раковиною на кухні.