6 корисних речей, які можна зробити з лимонами

Лайфхаки

Юлія Бражнік

Журналістка

Лимон не тільки є відмінним доповненням до різних страв, основою для багатьох десертів та коктейлів, але ще й може бути дуже корисним у побуті. Лимонний сік може дезінфікувати, очищати, освіжати, освітлювати, тому не варто нехтувати цим природним помічником у прибиранні та пранні.

Цікаві ідеї використання лимона в побуті підказала американська експертка з організації простору та наведення ладу в будинку Джилл Ністул. Деякі лайфхаки вражають.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як використовувати лимон поза кулінарії

Витріть пил у будинку

Зберіть трохи лимонної шкірки, капніть трохи білого оцту і створіть партію власних багаторазових серветок для пилу. Вам сподобається те, як вони видаляють пил і бруд, а також ви оціните лимонний аромат, який вони залишають після себе!

Відбілюйте одяг

Лимонний сік та перекис водню є двома основними компонентами в рецепті домашнього відбілювача. Ця повністю натуральна суміш чудово підходить для відбілювання білої білизни та видалення плям.

Позбавтеся неприємного запаху в холодильнику

Потрібно лише нарізати лимон на великі часточки і розкласти на полицях холодильника. Можете також змочити серветку соком лимона та протерти полички та стінки холодильника.

Позбавтеся надокучливих комах

Використовуйте лимонний сік, щоб відлякати настирливих комах у вашому будинку. Треба видавити трохи лимонного соку в отвори і щілини, де ви бачили мурах і вони будуть уникати цього місця в майбутньому.

Мийте овочі

Використовуйте лимонний сік для очищення свіжих фруктів та овочів. Додайте 1 столову ложку лимонного соку в 250 мл води і налийте в пульверизатор. Обробіть фрукти та овочі, дайте їм постояти кілька хвилин, потім ретельно промийте холодною водою.

Очищайте обробну дошку

Пластикова обробна дошка з часом втрачає свій презентабельний вигляд, забруднюється та виглядає не дуже. Потрібно видавити сік половини лимона на дошку, розподілити сік на всій поверхні і навіть втерти в дошку. А тепер залиште дошку на сонячному місці на пару годин. Після цього помийте мильною водою та побачите, що вона стане ідеально чистою.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Вам також буде корисно дізнатися про те, які садові інструменти знадобляться вам цієї весни.