Як зберігати гроші вдома, щоб вони не зіпсувалися: хитрощі, про які ви повинні знати

Лайфхаки

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Серед нас є багато людей, які вважають за краще зберігати гроші вдома, проте далеко не всі знають, як це правильно робити. Редакція HOCHU.ua ділиться правилами зберігання банкнот у будинку, які варто взяти на замітку.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Готівка, яку ми зберігаємо вдома, нерідко стає ламкою, тонкою і вицвітає. Щоб такого не траплялося, потрібно врахувати кілька моментів, які допоможуть зберегти купюри у відмінному стані.

Де і як зберігати паперові гроші вдома?

  • Уникайте зберігання грошей у вологих місцях. Вологість може пошкодити банкноти, викликавши склеювання, плісняву або забруднення.

  • Зберігайте гроші у сухому та прохолодному місці. Високі температури можуть пошкодити банкноти, змінивши їх колір.

  • Не допускайте потрапляння прямого сонячного світла на банкноти. Через сонячні промені купюри можуть вицвісти та втратити свій колір.

  • Зберігайте гроші у спеціальних конвертах, вакуумних пакетах або обгортках для банкнот, щоб зменшити ризик пошкодження. Також для зберігання чудово підійдуть пластикові контейнери або скляні банки.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чому не можна залишати телефон на зарядці на ніч . Якщо вам дорогий ваш смартфон, то якнайшвидше перестаньте це робити.