Щоб риба не тхнула під час варіння, а сир не псувався: 8 лайфхаків для кухні

Лайфхаки

Дарія Кириленко

Редактор стрічки новин

Чимало господинь стикаються із дрібними труднощами під час приготування їжі. На перший погляд вони непомітні, але коли щодня обшпарюєш пальці кип’ятком, а крупи в полиці все одно розсипаються, – починаєш задумуватися про лайфхаки. Раніше ми розповідали, як швидко приготувати стару домашню курку , а тепер поділимося порадами для кухні.

Господині мають різні хитрощі, які допомагають у приготуванні їжі та організації кухонного простору. Ними ділиться apostrophe.ua .

  • Відтепер шкарлупу з варених яєць можна очистити швидко і якісно без використання ложки. Для цього потрібно додати сіль і трішки оцту в процесі варіння. Завдяки цим компонентам шкарлупа стане м’яка і «слухняна».

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
  • Крупи не влізають у спеціальну ємкість чи банку, а залишки постійно висапаються з пакету? Двічі загорніть пакувальний пакет, а потім зафіксуйте його канцелярською, або ж простою прищіпкою для білизни. Завдяки цьому методу крупи не розсипатимуться і будуть надійно захищені від комах..

  • Любите дієтичні страви з риби, але ненавидите, як вона тхне під час варіння? Вихід є! Просто додайте у каструлю з водою декілька шматочків кореня селери або петрушки. Смачного!

  • Обпікаєте пальці, очищуючи гарячі сосиски від плівки? Перед зануренням продукту в окріп,  проткніть виделкою плівку в декількох місцях. Коли сосиски зваряться, плівка відійде сама.

  • Є чудовий метод збереження сиру в холодильнику. Якщо ви переживаєте, що він може запліснявіти, намастіть зріз продукту вершковим маслом. Воно захистить сир від обвітрювання і продукт довго буде свіжим. Зверніть увагу: це метод спрацює лише у тому випадку, якщо масло буде справжнім!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
  • Якщо ви вирішили щось спекти, а духовка не має термометра, - не засмучуйтеся. Індикатором температури стане цукор. Просто запам’ятайте: цукор плавиться при температурі 186°С.

  • Дратує пінка під час варіння бульйону? Щоб вона не «тікала» на плиту, покладіть на каструлю дерев’яну ложку.

  • Забули розм’якшити вершкове масло вчасно? Є легкий спосіб зробити це якнайшвидше. Візьміть скляну посудину, нагрійте її у духовці або мікрохвильовій печі, а потім накрийте нею масло. У такій «бані» продукт дуже швидко стане м’яким.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, чому не можна розбивати яйця об край посудини. Чим можна отруїтися , нехтуючи таким правилом, поділились експерти.