Копійку береже, та ще й натуральний! Готуємо кондиціонер для одягу своїми руками

Лайфхаки

Хіцька Наталія

Редакторка стрічки новин

Іноді, щоб речі після прання мали приємний аромат, достатньо позбутися неприємного запаху пральної машини. А от зробити тканини м'якими на дотик можна додавши при пранні пом'якшувач. При цьому його не обов'язково купувати! Виготовте кондиціонер для білизни власноруч, тим більше, що для цього потрібно всього кілька інгредієнтів, які є майже у кожному домі.

Щоб виготовити натуральний і безпечний, на відміну від магазинної хімії, кондиціонер для одягу, скористайтесь лайфхаком від видання Express. Це не складний процес, а головне, що й обійдеться такий засіб вам набагато дешевше, ніж магазинний аналог.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Щоб виготовити кондиціонер для одягу своїми руками: 

  1. Змішайте 200 г харчової соди з 250 мл води, а потім додайте 1,7 л білого оцту. Розпочнеться хімічна реакція, яка проявлятиметься шипінням - не лякайтеся, вона швидко вщухне. Коли це станеться, додайте до суміші 1,7 літра води і добре перемішайте.

  2. Додайте 10 крапель улюбленої ефірної олії, аби після прання речі мали приємний запах. Якщо не знаєте, яку саме вибрати - зупиніть свій вибір на свіжих цитрусових.

  3. Додайте 80 мл розчину у відповідний лоток пральної машини при пранні.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, який засіб обрати для машинного прання. Рекомендуємо цю статтю, якщо не знаєте, в чому саме різниця між порошком та гелем для прання.

Фото: pexels.com