Не робіть це під час прання: як уникнути появи жовтих плям на постільній білизні

Лайфхаки

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

Раніше ми писали, що постільну білизну потрібно регулярно змінювати, щоб мати здоровий та гарний відпочинок. Проте часте і неправильне прання здатне зменшити строк експлуатації постільної білизни, якщо взагалі її не зіпсує. Якими підручними засобами краще відбілювати, щоб постільне прослужило довше - розповідаємо у цьому матеріалі на HOCHU.UA.

Біла постільна білизна потребує правильного догляду. Тож, щоб вона довше залишалась білою, перестаньте її прати з хлорним відбілювачем. Згідно зі статтею, опублікованою в виданні Express , він не тільки не виведе плями, а й призведе до пожовтіння тканини.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Замінити відбілювач можна звичайною харчовою содою та оцтом. Вони і забруднення виведуть, і відбілять постільний комплект. Просто додайте пів склянки соди в пральний порошок перед завантаженням - вона посилить мийний засіб, а також допоможе усунути запахи. Щодо оцту, експерти радять додавати пів склянки рідини на початку циклу прання. Також завжди можна замочити постільну білизну в теплій воді з оцтом перед тим, як завантажити її до машинки.

Прати білизну варто раз на тиждень влітку та двічі в місяць взимку. Якщо через спеку чи хворобу ви пітнієте сильніше, то й постільну білизну теж варто змінювати частіше.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми писали, як повернути життя білим шкарпеткам . Для цього вам знадобиться всього один засіб, який точно є у кожного вдома.

Фото: freepik.com