Лайфхаки з сіллю - це дешево, доступно та ефективно: де її можна використовувати, окрім кухні 

Лайфхаки

Богдана Карц

Головна редакторка

Звичайна кухонна сіль - це не тільки найпопулярніша у світі приправа, без якої складно уявити наше життя, а ще й ефективний компонент у різних засобах, за допомогою яких можна зробити своє життя комфортнішим. Раніше ми розповідали, чи безпечно використовувати сіль для боротьби з рудими слимаками, а тепер розкажемо, де вам стовідсотково пригодиться звичайна харчова сіль.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

ТОП-6 лайфхаків із використанням звичайної солі: 

  • Якщо вам дошкуляють бур’яни, особливо у важкодоступних місцях, спробуйте полити їх кип’ятком і добре посипати крупною сіллю.

  • Якщо треба швидко погасити вогнище чи мангал, сіль стане в нагоді і у цьому випадку: просто густо посоліть вогонь зверху.

  • Розбилося яйце? Рясно припорошуємо сіллю і чекаємо кілька хвилин, а тоді легенько збираємо ганчіркою. Сіль - прекрасний абсорбент, тож від проблеми залишиться хіба що мокрий слід!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
  • Нагар на днищі каструлі гарно очищається сирою половинкою картоплі,  вмоченою у сіль. Варто просто добре потерти і змити теплою водою.

  • Так само легко і швидко можна очистити підошву праски: на пергамент висипаємо дрібну сіль і водимо гарячою праскою аж до повного очищення.

  • Іноді у холодильнику з’являється сморід, який не зникає навіть після повного миття техніки. В такому разі з сухої одноразової серветки робимо мішечок, всередину кладемо жменю солі і поміщаємо на полицю. Міняємо через 2 дні. А ще, якщо половинку цибулини  посипати  сіллю, то вона довго не пліснявітиме і вбиратиме неприємний запах.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Отже, як бачимо, за допомогою солі можна заощадити велику кількість часу, грошей та власних сил. Раніше ми також писали, як позбутися неприємного запаху у холодильнику за допомогою звичайнісінької мокрої газети.