Оптимізація простору: 5 оригінальних ідей для зберігання речей без шафи

Лайфхаки

Хіцька Наталія

Редактор стрічки новин

Можливо, ви щойно переїхали в нове житло й у вас немає всіх потрібних меблів, або ж речей накопичилося стільки, що вони не вміщаються в шафу. В будь-якому випадку це свідчить про необхідність оптимізувати свій житловий простір. Як впоратися з проблемою зберігання речей - розповідаємо у цій статті на HOCHU.UA.

Не поспішайте утилізувати чи віддавати комусь свої речі, якщо наразі вам немає де їх зберігати. Скористайтесь одним із цих лайфхаків, щоб оптимізувати простір своєї квартири.

Місце під ліжком часто залишається поза увагою. А дарма, тому що саме там ви можете тримати свої речі впорядкованими та легкодоступними. Придбайте контейнери для зберігання чи коробки, які легко розмістити під рамою ліжка, та складіть у них одяг, взуття чи постільну білизну.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Встановіть на стінах стелажі чи підвісні органайзери . Завдяки використанню вертикального простору, ви зберігатимете речі, не жертвуючи при цьому площею.

Віддавайте перевагу багатофункціональним меблям , як от пуфики з прихованими відділеннями чи журнальні столики з вбудованим сховищем. Таким чином ви можете додати функціональності вашому простору та вирішити питання зі зберіганням різних речей.

Не забувайте про кімнатні перегородки . Шукайте ті, які мають вбудовані полиці або відсіки. Так ви матимете місце для зберігання речей, заодно візуально розділите свою квартиру-студію на різні житлові зони.

Використайте підвісні системи зберігання . Так, на задній стінці дверей чи всередині шаф можна повісити органайзери з кишенями, які ідеально підходять для дрібних речей.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми розповідали, як облаштувати шафу з одягом так, щоб завжди було зручно нею користуватися. З цим лайфхаком у вас зникнуть проблеми з пошуком потрібного одягу.

Фото: freepik.com