Ці три запахи назавжди проженуть міль з вашої шафи: поради від досвідчених господинь

Лайфхаки

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Проблема появи молі може виникнути і в акуратних господинь, оскільки шкідники не вимогливі до умов проживання. Іноді досить забути провітрити шафу або покласти в комод несвіжий одяг, щоб поселити у себе вдома цих неприємних комах.

Щоб позбутися молі, необхідно вжити певних заходів заздалегідь. Однак ось три запахи, які за думкою досвідчених господинь, допоможуть захиститися від молі та прогнати її, навіть якщо вона вже живе у вашій шафі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Лаванда

Лаванда - чудова рослина, яка допомагає боротися з міллю. Ви можете просто залишити кілька сушених квіток на полицях. Мішечок з натуральної тканини, заповнений подрібненими квітками лаванди, буде не менш ефективним.

Кедр

Меблі з кедра мають особливий аромат, який допомагає відлякувати міль. Не менш добре "працює" і ефірна олія кедра. Змочивши в ній ватяні диски та помістивши їх у шафу, ви зможете легко позбутися молі. Тільки не забувайте міняти їх двічі на місяць.

Цитрусові

Аромати цитрусових міль теж не переносить, тому вони відмінно допоможуть захиститися від шкідників. Сушені скибки лимона та апельсина можна розмістити в мішечках із натуральних тканин у шафі. Ефірні олії з ароматних цитрусових також відмінно підійдуть для цієї мети.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми розповіли, як до блиску вимити посуд у холодній воді. Дізнайтеся 3 засоби, які працюють у будь-яких умовах.