Секрети господинь від підгорання на пательні

Лайфхаки

Дарія Кириленко

Редакторка стрічки новин

Під час смаження котлет, картоплі чи інших страв, продукти на пательні часто пригорають. Це не означає, що потрібно купувати нову посудину. Раніше ми писали про те, як швидко і без хімії почистити раковину, а тепер підкажемо, що врятує від пригорання.

Аби уникнути підгорання їжі на пательні, яке тягне за собою і зіпсовану страву, і неприємний запах, — потрібно знати декілька секретів, пише lifestyle.novyny.live.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Щоб не пригорало

Частіше за все продукти підгорають під час приготування страв на молоці. Щоб цього не було, перед наливанням молока в посудину додайте туди холодної води на рівень в 1 сантиметр. Доведіть її до кипіння. Після цього можна наливати молоко і готувати.

Під час варіння круп стежте, щоб у каструлі завжди була вода. Під кінець додайте вершкове масло — воно затримує пригорання, коли води уже немає, а каша повинна настоятися.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чистимо підгорілу каструлю

Легко видаляє пригорання з каструлі чи пательні розчин соди. Змішайте її з невеликою кількістю води, щоб суміш нагадувала пасту. Прокип'ятіть її у підгорілій посудині та дайте охолонути природним способом. Потім помийте каструлю чистою губкою.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як легко відкрити поліетиленовий пакет. Доступний лайфхак підкаже, як зробити це, не слинячи пальці.

Фото: Freepik