Металева каструля заблищить, як нова: легкий спосіб позбутися райдужки

Лайфхаки

Дарія Кириленко

Редакторка стрічки новин

Металевий посуд зручний для приготування їжі та гарно виглядає. Проте з часом господині помічають, що на ньому з'являється райдужка, яку неможливо відмити. Раніше ми писали, як відбілити старі пластикові підвіконня, а тепер розкажемо, чим легко відмити райдужку з каструль.

Сковорода і каструля із нержавіючої сталі часто покривається райдужним відтінком. Блогерка Стефані Бут розповіла, як легко повернути посуду гарний вигляд.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Аби змити неприємний відтінок райдужного переливу, потрібно взяти оцет. Його кислота легко видалить і бруд, і не гарний колір. Оцет повинен бути дистильований.

Залийте оцет на дно каструлі чи сковороди та залишіть на певний час. Згодом ви помітите, що посуд починає ставати чистим і блискучим, неначе новий.

Справа в тому, що райдужка на металевому посуді — це тепловий відтінок. Вона з'являється, коли тепло духовки чи плити з'єднується з мінералами в їжі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали про те, як легко позбутися надокучливих комарів у домашніх умовах. Експерт розповів, який розчин потрібно зробити, щоб спати при відкритих вікнах і не бути обкусаним.

Фото: glavred.net