Як врятувати троянди, якщо вони почали швидко в'янути? Вам знадобиться холодна вода та цукор

Лайфхаки

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

На жаль, подарований букет може почати в'янути швидше, ніж нам того хотілося б. Однак не варто засмучуватися, адже правильний догляд здатний зробити справжні дива. У цьому матеріалі ми поділимося з вами порадами про те, як доглядати за купленим букетом троянд, щоб він довше зберігав свою свіжість і аромат, а також як реанімувати квіти, якщо вони почали в'янути.

Спочатку згадаймо стандартні правила догляду за квітами. Троянди, в більшості випадків, потрібно очищати від листя і шипів, що знаходяться у воді, а також обрізати під кутом 45 градусів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Коли справа доходить до догляду за трояндами, важливо також уникати прямих сонячних променів. А тримати букет слід у прохолодному місці та запобігати різким змінам температури, а також протягам.

Як врятувати троянди, що в'януть?

Якщо ваші троянди почали в'янути, просто помістіть їх на деякий час у ванну, наповнену холодною водою. Це допоможе максимально наситити квіти вологою.

Після того як ви повернете троянди у вазу, додайте у воду трохи цукру (30-40 грам на літр води) та рідке квіткове добриво (1 столова ложка на літр води). Ці компоненти допоможуть трояндам залишатися красивими та свіжими ще довгий час.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми писали, що з часом на подушках з'являються жовті плями, які іноді можуть просвічувати білі наволочки. У цій статті ми розповіли,  як доглядати за подушками, щоб вони залишались чистими.