Кухня без жиру та фантастичний блиск - це дуже легко! Просто геніальний лайфхак зі спиртом

Лайфхаки

Богдана Карц

Головна редакторка

Кухня у кожному будинку займає особливе місце. Це серце дому, де панує затишок і витає приємний аромат. Саме тут - за столом - збирається вся сім'я і зустрічають гостей, щоб гарно провести час разом. Але й саме тут збирається найбільше бруду, який часом тяжко вивести.

Щоб на вашій кухні завжди панувала атмосфера чистоти та гармонії, варто запам'ятати декілька корисних порад, які допоможуть прибрати застарілий жир, бруд і плями після приготування їжі. Бюджетним лайфхаком, який врятує ситуацію всього за кілька хвилин, ділиться  prostoway.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Кожна господиня знає, що поверхня кухонних фасадів з часом покривається липким жирним нальотом, який важко відмити без спеціальних засобів. Так, на місця біля плити, потрапляють краплі від олії, на які осідає пил, утворюючи у результаті нові нашарування нальоту.

Проте існує хороший засіб, який не лише відмиє поверхні вашої кухні від бруду і липкого нальоту, а й не залишить на поверхні розводів. Для приготування розчину потрібно всього 3 інгредієнти - і ваша кухня буде як нова. За умови, що ви будете використовуватимете цей засіб хоча б раз на тиждень!

Інгредієнти для приготування диво-розчину проти жиру на кухні:

  • Спирт або горілка - 200 мл

  • Вода - 200 мл

  • Мийний засіб для посуду - 1 ч.л.

Як приготувати розчин для прибирання жиру на кухні:

Спирт або горілку розводимо з водою у рівних пропорціях,  додаємо мийний засіб і, використовуючи розпилювач, наносимо на брудні поверхні. Розчину не шкодуйте - обробіть поверхні гарненько!

Зауважимо, що найбільше липкого жиру акумулюється зверху на шафах, витяжці та кухонних фасадах. Не забувайте нанести цей диво-засіб і на верх холодильника.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Для досягнення потрібного ефекту достатньо залишити розчин на 5 хв. Далі беремо м'яку губку, яка не подряпає делікатні поверхні, і обережно стираємо весь бруд та жир. Найкраще протирати поверхні круговими рухами, щоб не залишити розводів.

Шлях до миру в сім'ї лежить через кухню, тому головне правило кожної господині: тримати кухню в чистоті. Та не лише шафки потребують ретельного очищення, тому не забувайте і про ефективні способи,  як очищати обробну дошку. Цей кухонний інвентар теж потребує вашої особливої уваги!