Чому кіт п'є лапою: ветеринар пояснив причини такої поведінки

Домашні тварини

Юлія Бражнік

Журналістка

Коти і кішки іноді так потішно поводяться, що це розчулює і дивує одночасно. То залізуть у старий пакет чи у маленьку коробку з-під взуття, то нявкають на стіну, то гасають по квартирі серед ночі, то п'ють лапкою воду.

Помічали за своїм котом таку поведінку? І якщо ви завжди замислювалися над тим, чому коти чіпають воду лапкою, то ми підготували відповідь. Ветеринар Лідія Лободіна у своєму Instagram назвала основні причини, які змушують котів пити або перевіряти воду лапкою.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Навіщо кіт чи кішка чіпають лапою воду, а потім п'ють

Виявляється, є кілька простих пояснень. Ця інформація допоможе вам краще пізнати свого улюбленця та його поведінку:

  • найчастіша причина такої поведінки — усунення дискомфорту. Наприклад, занадто глибока миска або маленька миска може дратувати вібриси — це міні-антени котів, довге і жорстке волосся на мордочці, яке допомагає тварині в просторовому сприйнятті;

  • можливо, вода в мисці стала вже не свіжою;

  • літні тварини перевіряють воду за допомогою лапок через поганий зір;

  • кіт не відчуває безпеки або йому досить боляче опускати низько мордочку;

  • котик просто хоче грати і така поведінка є одним із елементів гри.

Крім того, причиною, через яку ваша кішечка стала пити воду лапкою, може бути виникнення будь-якої хвороби. Вам потрібно звернутися до ветеринара, якщо ви виключили інші фактори. Якось спеціально відучувати тварину від такого незвичайного способу пиття води не потрібно. Якщо бажаєте, то для кішки можна придбати спеціальний фонтан для тварин. У ньому постійно циркулює вода і тваринам подобається з нього пити.

Ветеринар також розповіла про те, скільки води мають пити домашні тварини за добу. Здоровим тваринам достатньо в день випивати певну кількість води:

  • собакам: 40-60 мл/кг маси тіла

  • цуценятам: 100 мл/кг маси тіла

  • кішкам: 20-55 (в середньому 30) мл/кг маси тіла

  • кошенятам: 70 мл/кг маси тіла.

Крім того, враховуйте температуру повітря на вулиці та в будинку, який корм більше їсть тварина — вологий або сухий, якість води та загальний стан здоров'я тварини. Бережіть себе та своїх чотирилапих друзів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми опублікували кумедні фото з котами. Це 12 вагомих причин, щоб у вашому будинку з'явилися котики.