Полікувати і самому залишитись цілим: як правильно давати ліки котові (ЛАЙФХАК)

Домашні тварини

Хіцька Наталія

Редакторка стрічки новин

Іноді виникає необхідність дати коту певні ліки або вітаміни. Звісно, домашній улюбленець навряд чи підтримає вашу ініціативу згодовування йому сумнівних речовин. В кращому випадку - він від вас втече, в гіршому - перед цим залишить на пам’ять подряпини на вашому тілі. Як уникнути неприємних ситуацій і виконати поставлену задачу - розповідаємо далі. 

Щоб задати коту таблетку не обов'язково робити це насильно. Скористайтесь одним із наступних лайфхаків, щоб процес пройшов без особливих проблем.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

► Додайте до їжі, попередньо подрібнивши. Перш ніж скористатися цим способом, уточніть у ветеринарного лікаря, чи ці ліки можна подрібнювати. Якщо можна, тоді подрібніть їх до порошкоподібного стану та підмішайте в вологий корм чи інший смаколик. Як ви вже зрозуміли, з сухим кормом цей метод не спрацює.

► Розчиніть у воді після подрібнення. Якщо тварина не захоче випити воду з медикаментами самостійно, можна набрати її в шприц (без голки) та влити рідину до горлянки кота. Він інстинктивно почне ковтати.

► Скористайтесь маскувальною пастою, яка продається в ветеринарних магазинах. Цей метод підійде для випадків, коли ліки не можна змішувати з їжею чи водою. Така паста має приємний для котів запах та смак, тому вони з радістю з'їдають її разом з ліками, які нею обмазані.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

► Також у ветеринарному магазині можна придбати таблеткодавач. Ліки закладають у спеціальний гумовий наконечник і фіксують. Потім шприц вводять до рота кота, щоб наконечник торкнувся кореня язика, і натискають на поршень, який виштовхує таблетку. Вийнявши шприц, прослідкуйте, щоб тварина проковтнула ліки. Як і попередній, цей метод спрацює для ліків, які не можна подрібнювати та змішувати.

Раніше ми писали, чому кіт п'є лапою. У ветеринарів є пояснення причинам такої поведінки.

Фото: freepik.com