Як відбити у кота інтерес господарювати на столі: 5 дієвих порад

Домашні тварини

Хіцька Наталія

Редакторка стрічки новин

Зазвичай коти роблять все, що їм заманеться, і відвадити їх від певних звичок досить складно. Зокрема це стосується ситуації, коли пухнастики стрибають на кухонні чи робочі столи. Крім натрушеної скрізь шерсті, вони ще можуть ненароком (або навіть навмисно) перевернути чи розбити щось важливе. Тож, щоб відучити кота залазити на стіл, прочитайте цю статтю на HOCHU.ua. 

Якщо ви вкотре застали свого пухнастика лежачим на кухонному столі або навіть своєму робочому ноутбуці, прийшов час діяти. Відучити улюбленця залазити туди, куди не треба, можна кількома способами. Головне - наберіться терпіння, зберігайте спокій та не переходьте на крик, якщо щось йде не за планом.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
  1. Установіть захисний бар'єр, щоб завадити коту легко застрибувати на столи. Для цього згодяться харчова плівка, скотч чи сітка. Проте іноді коти виявляються спритнішими й все ж оминають споруджені для них перешкоди.

  2. Розміщайте на столі предмети, які не представлятимуть для кота інтересу. Наприклад, книги чи папери. Так у тварини виникне асоціація, що стіл це щось нудне і зайвий раз вона туди лізти не буде.

  3. Скористайтесь відлякувальними засобами. Це можуть бути спреї з цитрусовим чи м'ятним запахом, які так не подобаються пухнастикам. Ще на стіл можна покласти предмети, які будуть лякати кота, як от деталі пилососа.

  4. Запропонуйте коту альтернативні розваги. Поставте неподалік від столу ігровий комплекс з будиночками та дряпкою, який можна придбати у будь-якому зоомагазині. Так пухнастик не лише скине зайву енергію, але й не буде зацікавлений у вашому предметі інтер’єру.

  5. Скористайтесь дресирувальним клікером, який теж можна придбати у зоомагазині. Так, кожного разу, коли кіт вилазить на стіл, знімайте його звідти та несіть туди, де йому лазити дозволено. Після цього клацніть клікером, який видасть специфічний звук, та пригостіть улюбленця смаколиком. Через кілька повторень цих дій, кіт зрозуміє, що за лазіння у потрібному місці йому світить щось приємне, і швидко забуде про ваш стіл.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми розповідали про 4 помилки господарів, які бісять котиків. Перевірте, чи робите ви щось подібне.

Фото: freepik.com