Що посадити на одну грядку з морквою - улюблені сусіди овочу

Сад і город

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як правильно підв’язувати помідори . До коренеплодів інший підхід - більш комплексний.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Знаючи, з якими рослинами морква добре уживається, можна значно підвищити її врожай. Про шість її улюблених “сусідів” розповіли на Help You. 

Цибуля

Морквяні мухи не виносять запаху цибулі. Разом з тим, ефірні олії моркви здатні відлякати від посадок цибулину муху. Таким чином, культури захищають одна одну.

Редиска

Насіння моркви та редьки можна разом висівати на відкриту грядку. Насіння змішують у рівних частинах та додають до насіння трохи піску, щоб посів був рівномірнішим. Ці культури підтримують зростання та розвиток один одного. І найкраще - нічого не треба проріджувати. Рання редиска дозріває і поступається своїм місцем пізній моркві.

Часник

Ця культура - природний дезінфектор. Часник виділяє фітонциди, які відлякують комах, а також захищає своїх сусідів по грядці від грибкових захворювань.

Шавлія

Морква позитивно впливає на зростання ароматичних трав. Прянощі захищають овоч від садових шкідників - аромат відлякує комах. Моркву і шавлію можна розташувати однією грядці через ряд.

Шпинат

Шпинат – рослина довгого світлового дня. У них з морквою однакові умови до ґрунту. Морква залишиться на грядці після повного збирання шпинату.

Горох

Поряд з бобовими морква виростає великою та соковитою. Річ у тім, що горох здатен наситити грунт азотом і зробити його досить пухким. Найкраще чергувати ряди, залишаючи чималі міжряддя.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Коли горох потягнеться нагору, зробіть для нього опори. Легка ажурна тінь від батогів зовсім не завадить моркві. Також ми розповідали, як удобрити полуницю .