Якщо хочете, щоб яблука виросли великі та солодкі, посадіть у садку одну рослину

Сад і город

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як віднадити від фруктових дерев мурах. Тепер ділимося лайфхаком, який активно використовують досвідчені садівники.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Якщо хочете збирати мати гарний урожай великих та солодких яблук, додайте одну рослину до свого саду. Загалом це поширена практика - додавати корисні рослини-компаньйони. Вони допомагають відбивати атаки шкідників, залучати комах-запилювачів та пригнічувати бур'яни. Для яблуні така рослина - ромашка, інформує Ukr.Media .

Ця маленька і невибаглива рослина допоможе підвищити врожайність яблуні та якість плодів. Також вона є чудовим медоносом та навіть допоможе запобігти грибковим інфекціям яблунь.

Ромашка не вимагає особливого догляду. Хоч вона і надає перевагу багатому поживними речовинами та добре дренованому ґрунту, але може рости в різних кліматичних умовах.

Рослина цвіте з весни до кінця літа. І, окрім допомоги яблуням, високо цінується у народній медицині за свої лікувальні здібності. Але, вирощуючи в саду ромашку, контролюйте її розмноження - вона здатна утворювати велику кількість насіння.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Окрім ромашки, хорошими союзниками для яблуні будуть живокіст, настурція, коріандр, кріп. Також ми розповідали, як відмити руки після городніх робіт.