Суперлегкий спосіб виростити огірки: врожаю буде вдвічі більше, ніж зазвичай

Сад і город

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, навіщо зранку бити томати палице ю. Тепер ділимось цікавим способом вирощування огірків, при якому вони дадуть максимальний врожай.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Про те, як та навіщо вирощувати огірки в пакетах, розповіли на ютуб-каналі “Наша дача”. Ефективність такого способу продемонстрували наглядно.

Експерт на відео розповів, що вже не перший рік вирощує огірки в теплицях в пакетах - тобто розсаду висаджують не у сам ґрунт, а в мішки з субстратом. Ефективність способу довели експериментально - поруч з пакетом у землю посадили таку ж розсаду. В порівнянні зі своїм безпакетним братом, рослина в мішку має на 40 сантиметрів більшу висоту. Навіть листки ширші й стебло товще. І, звісно, плодів на “пакетному” огірку більше і вони більшого розміру. Все це попри те, що росли вони поруч в однакових умовах. Розсада була теж однакова, але різниця просто вражаюча.

Вирощування в пакеті

Пакети використовуються звичайнісінькі. Їх треба обрізати, щоб було 20 см заввишки і 30 в діаметрі. Також слід вирізати дно - коренева система проростає в ґрунт.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Річ у тім, що в пакеті краще зберігається волога і концентруються поживні речовини. В період найбільшої спеки поливати рослину треба не тільки зверху в пакет, а і в ґрунт біля пакета. Також ми розповідали, чим полити полуницю, аби врожай був солодким.