Помідори можуть зів’яти за одну ніч: як врятувати кущі

Сад і город

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Помідори - культура, складна для вирощування. За рослинами весь час потрібно спостерігати і дуже швидко реагувати, якщо щось йде не так. Є дуже багато нюансів догляду за кущами, від яких залежить і здоров’я рослин, і майбутній урожай. Ми розповідали, як правильно формувати кущі томатів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Досвідчені городники знають - помідори дуже швидко реагують на дискомфорт. Рослина, якій щось не так, може зів’янути буквально за одну ніч. Якщо ж ви помітили, що рослини раптом зів’яли - не панікуйте. Якщо ви одразу це помітили, їх можна врятувати й повернути до життя. Як - розповідає ТСН.

Найімовірніша причина того, що рослина зів’яла - їй не вистачає води. Гарно її полийте вранці мінімум за годину до становлення спеки, або ввечері після заходу сонця. Якщо це допоможе - значить, причина в'янення дійсно була в зневодненні. Можливо, варто поливати томати частіше і більшою кількістю води.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ще однією причиною в'янення може бути нестача мікроелементів. Тому не варто забувати про добрива. Ми писали, як та чим удобрити томати.