Елементарне підживлення для моркви: плоди будуть величезними та солодкими

Сад і город

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, які рослини не варто удобрювати дріжджами. Морква, наприклад, любить зовсім інші підживлення.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Однак навіть дорогі покупні добрива не завжди дають бажаний результат. Разом з  Ukr.Media розповідаємо про просте і бюджетне підживлення. Воно складається всього з трьох простих інгредієнтів.

Вносити добриво слід між рядами моркви. Так рослини будуть отримувати поживні речовини протягом усього циклу росту моркви.

Перший інгредієнт — гірчична макуха. Вона зробить ґрунт пухким і родючим, а при перегниванні наситить землю азотом, гумусом та іншими речовинами, які необхідні для активного росту та розвитку коренеплоду. Також це - натуральний інсектицид, який відлякує морквяну муху.

Другий компонент — Азофоска, або азотно-фосфорно-калійне добриво. Воно містить корисні речовини у тій формі, яка легко засвоюється рослинами.

Третій інгредієнт — зола. Ця речовина подарує моркві цілий комплекс макро та мікроелементів, з якими коренеплоди виростуть великими та солодкими. Просійте її перед приготуванням добрива.

Як готувати добриво 

Змішайте 1 кг гірчичної макухи, 0,5 кг азофоски та 1 кг золи. Отриману суміш слід розкидати між рядами моркви.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Тепер ви знаєте, як отримати врожай, якому позаздрять усі сусіди. Також ми розповідали, як вберегти томати від фітофторозу.