Що зробити, аби земля не налипала на лопату: маленька хитрість, якою користуються дачники

Сад і город

Богдана Карц

Головна редакторка

Якщо ви маєте власну ділянку, то напевне не раз зустрічалися з проблемою, коли на перекопування землі йдуть всі сили… і нерви. А все - через землю, яка налипає на лопату і змушує вас витрачати в рази більше часу й зусиль на перекопування невеличкого шматочка землі. Що з цим робити - розповідаємо.

Трьома хитрими лайфхаками від досвідчених дачників ділиться segodnya. Усі вони дуже прості, а головне - ефективні. Отже, як вирішити проблему із налипанням землі на лопату.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

1. Заточіть лопату болгаркою

У цьому випадку нам важливо не тільки повернути гостроту лезу, а й пройтися по всій металевій поверхні інвентарю, прибравши всі щербини, шорсткості та подряпини. Саме через них земля постійно “чіпляється” за лопату. При використанні болгарки заточка займе всього 5, максимум - 10 хв.

2. Обробіть лопату напилком

Ще один чудовий і напрочуд простий спосіб вирішити проблему. Перевага цього методу полягає у тому, що так краї лопати будуть ідеально рівними.

3. Купа піску чи щебеню

Це тимчасове вирішення проблеми, до якого слід звертатися, якщо прямо зараз у вас немає змоги як слід наточити лопату. Достатньо накидати невелику купу піску чи щебеню, в який час від часу потрібно з силою занурювати інвентар - так лезо очиститься від бруду і навіть трішки заточиться. Цього цілком вистачить, аби без проблем обробити невеличкий шматок землі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, що робити, якщо на капусті з’явилися дірочки. Це перший передвісник біди: ігнорувати проблему не можна, інакше ризикуєте залишитись взагалі без врожаю.