Троянди будуть пишно цвісти все літо завдяки копійчаному аптечному засобу

Сад і город

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Розповідаємо, як застосувати йод, щоб троянди пишно цвіли все літо. Щоб отримати пишне та тривале цвітіння троянд, потрібно не тільки правильно виростити розсаду та посадити її в землю. Необідні також підгодівлі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Наприклад, йодна. Йод дуже корисний для рослин, особливо для троянд. Про це розповіли на ProstoWay.

Для чого вносити йод

Йод сприяє утворенню квіток та плодів, покращує якість та аромат квітів, підвищує стійкість рослин до хвороб та шкідників, а також стимулює ріст та розвиток рослин.  Йод можна застосовувати як для кореневої, так і для листового підживлення троянд.

Як застосовувати йод

Для підживлення троянд йодом можна використовувати як готові препарати, і самостійно приготовані розчини. Готові препарати на основі йоду можна придбати у спеціалізованих магазинах або замовити в інтернеті. Для приготування йодних добрив можна використовувати звичайний аптечний йод. Наприклад, можна приготувати такі розчини:

Для кореневого підживлення троянд перед посадкою або після пересадки можна розвести 1 краплю йоду в 3 л води та полити рослини цим розчином.

Для листового підживлення троянд у період цвітіння можна розвести 1 краплю йоду в 1 л води та обприскати рослини цим розчином.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

З цими простими рекомендаціями троянди будуть пишно цвісти все літо. Також ми розповідали, як побороти попелицю на цих квітах.