Обрізати чи ні: проста хитрість забезпечить гігантський урожай огірків

Сад і город

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як приготувати просте чорне підживлення для огірків. Але у вирощуванні цих, в цілому, не дуже капризних рослин, є ще кілька деталей, які варто знати.

Одна із них стосується того, як та коли варто обрізати вуса на дорослих рослинах. Це дозволить отримати великий урожай огірків. Це стосується як тепличних огірків, так і тих, що ростуть у відкритому ґрунті, пишуть на порталі “Школа Життя”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Навіщо обрізати вуса на кущах огірків

Вуса зазвичай обрізають, щоб оптимізувати рослину. Річ у тім, що вуса відтягують на себе частину поживних речовин для росту. За твердженнями агрономів, шість таких вусів використовують стільки поживних речовин, як один повноцінний огірок. Тобто шість вусів споживають речовини від рослини як один плід.

В основному вуса рослині не дуже потрібні - вони виконують тільки функцію кріплення. Для кріплення залишаємо кілька вусів, а решту - обрізаємо.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Якщо почнете це робити, то одразу зауважите, що завдяки такому трюку плодів огірків на кущах побільшає. Тому ви завжди будете обрізати непотрібні вуса. Також ми розповідали, як двічі зібрати урожай однієї і тієї ж картоплі.