Помилки в збиранні цибулі, які робить кожен другий дачник

Сад і город

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Середина липня, а отже, пора збирати цибулю. Вона та часник - одні з перших овочів, які дозрівають. Ми розповідали, що посадити на грядках після них.

Але кожен другий городник господиня робить типову помилку, що може зіпсувати навіть щедрий врожай. Подробицями поділились на ProstoWay.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Цибуля буде гнити, проростати та достоїть максимум до осені, якщо її збирати після дощу. Якщо ви бачите, що погода стоїть дощова, не варто збирати цибулю.

Дайте можливість ґрунту просохнути, щоб лушпиння не було вологим. Якщо зараз рвати чи копати цибулю, то вона може пошкодитися. Захисна оболонка дасть доступ до соку - і тоді швидке гниття гарантоване.

Після того, як вибрали цибулю, не поспішайте відрізати цибулиння. Покладіть її підсохнути. Оберіть для цього сухе місце, проте не під голим небом і палючим сонцем. Коли цибуля “затягнеться”, то буде готова до довготривалого зберігання.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Якщо складаєте цибулю в ящики, то вони мають бути з отворами. Потік повітря має виключити можливість парникового ефекту. Також ми розповідали про засіб, який допоможе прискорити укорінення живців.