Якщо огірки виростають криві та гіркі: поради досвідчених дачників

Сад і город

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як правильно обрізати хвостик у моркви. Якщо ж ви помітили, що врожай огірків хиріє, марніє, плоди виростають кривими та гіркими, це свідчить про недоліки догляду.

Але, як виявилось, ще не пізно це виправити. На що звернути увагу, розповіли на theLime.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Що робити, якщо огірки почали гірчити?

Якщо плоди стали гіркими, швидше за все, це означає, що їм не вистачає вологи. Ще одна можлива причина - на них вплинули різкі перепади нічних та денних температур. Щоб виправити ситуацію, їх слід рясно поливати відстояною теплою водою. Важливо лити не тільки під корінь, але і по всій площі грядки.

Що робити, якщо огірки виростають кривими?

Якщо огірки виросли кривими, (у формі гачка або лампочки) - це означає, що їм не вистачає калію. Огірки слід обприскувати розчином фосфату калію (1 ч. л. на 1 л води) чи настоєм попелу. Останній можна вносити можна вносити по 1 л під корінь.

Якщо ж огірки звужені у кінчика, але потовщені біля плодоніжки, тонкі стебла та дрібне листя - це вказує на нестачу азоту. В цьому випадку потрібно підживити рослини органічним добривом: поливаємо розчином коров'яку в пропорції 1:10 по 1 л під корінь.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також можна внести під огірки комплексні добрива із мікроелементами. Також ми розповідали, як правильно збирати цибулю, щоб довго зберігалась.