Найефективніша підгодівля для огірків на липень-серпень, щоб родили безперестанку

Сад і город

Богдана Карц

Головна редакторка

У липні й серпні, коли огірки цвітуть і плодоносять на повну, дуже важливо не “забивати” на рослину, а й далі вносити підживлення та прогнати шкідників. Раніше ми розповідали, як зробити, щоб огірки  не жовтіли. Тепер розкриємо секрет найкращого натурального підживлення, яке змусить рослину плодоносити безперестанку.

У цей період огіркам найважливіше отримувати достатньо вологи та необхідні корисні елементи. Серед останніх окремо варто виділити калій та азот, а також магній і фосфор. Чим підживити кущики, аби збагатити рослину усіх необхідним, розповідаємо у цьому матеріалі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Головним джерелом корисних речовин та елементів для вирощування огірків у липні-серпні виступає перегній. Він може бути як кінським, так і коров’ячим чи навіть курячим. Усі різниця - у його якості. Так, найкращим вважається кінський, адже в нього найвищий вміст поживних речовин. На другому місці - коров’ячий, в якому більше води, але сам по собі він трохи бідніший за складом (однак саме цей вид перегною для огірків найкращий). А от курячий послід займає почесне третє місце (у ньому багато азоту і його використання на ділянці може підвищити врожайність різних культур на 20-40%).

Для приготування ефективного підживлення для огірків, візьміть 1 л перегною і розведіть його у 10 л води. Цей натуральний засіб краще залишити настоятися принаймні на одну ніч. Після цього по 2 л настоянки вливають під кожен кущ огірків. Таку підгодівлю проводять раз на тиждень - не частіше.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

До речі, гній ніколи не використовують для підживлення рослин у свіжому вигляді - так він спалить їх живцем, адже тривалий час виділятиме багато тепла. Крім того, у свіжому гної легко розмножуються різні хвороботворні бактерії, тому він більше нашкодить, аніж принесе користі. Застосовують будь-який гній лише після того, як він вилежиться щонайменше протягом 6 місяців. Вносити його у свіжому вигляді можна лише в порожню землю восени - перед настанням морозів, коли ви вже зібрали весь урожай.

Раніше ми ділилися секретами вирощування солодких хрустких огірків, які не будуть гірчити. Виявляється, для цього вам навіть не знадобиться нічого купувати чи додатково вносити в ґрунт.