Білокрилка втече з капусти: дієві народні засоби

Сад і город

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, чи потрібно насправді обривати нижнє листя капусти . Це залежить від багатьох факторів, і один із них - чи не пошкоджені листки шкідниками.

Один із найпоширеніших шкідників капусти - білокрилка. Якщо на листі капусти ви помітили маленьких білих комашок з крильцями, вкритими нальотом – це  білокрилка. На ProstoWay розповіли, як від неї позбутися, використовуючи народні засоби.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Шкода білокрилки

Ці комахи-шкідники нападають на капусту великими колоніями та відкладають яйця внизу листка. Живляться капустяним соком, чим  порушують процес розвитку рослини.

Білокрилки небезпечні ще й тим, що здатні переносити вірусні інфекції рослин. До прикладу, на рослині, ураженій білокрилкою, може з’явитися  грибок. Листя буде скручуватись й сохнути. Поступово грибок вразить всю капустину.

Уражені грибком головки мало обробити - їх обов1язково треба зрізати й виносити з ділянки, щоб захворювання не поширилось на здорові рослини.

Методи боротьби з білокрилкою

Рослини, уражені білокрилкою, слід обробити настоєм деревію. Для цього потрібно зібрати або купити 80 г трави деревію. Їх слід залити 1 л окропу та кілька годин настояти. Цим настоєм слід покропити капусту.

Також з білокрилкою можна боротися здопомогою мильного розчину. Шматок господарського мила натираємо на тертці й розводимо теплою водою в пропорції 1:6. Уражені овочі слід покропити мильним розчином.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Білокрилка - це неприємно, але з нею можна боротися. Також ми розповідали, як прогнати з вашої ділянки мурах.