Щоб баклажани добре росли: правила поливу капризних овочів

Сад і город

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як врятувати урожай капусти від білокрилки. Тепер ділимось порадами, які допоможуть виростити таку примхливу культуру, як баклажани.

Баклажан – дуже вимогливий овоч зі слабким корінням. Його можна спробувати виростити самотужки, але лише якщо маєте час і бажання доглядати за ним. Про деталі розповіли на lifestyle.24tv.ua.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Баклажани люблять воду, тому треба постійно зрошувати землю біля нього. Частота поливу дуже залежить від погоди та клімату.

Як правильно поливати баклажани

Коли на дворі стоїть сильна спека, овочам слід давати пити 1 раз в 3-5 днів. У помірну погоду вистачить 1 раз у тиждень. Під час дощів рослини зазвичай поливають в міру потреби.

Дуже уважно за поливами слід стежити під час плодоношення. Оптимальна частота - двічі на тиждень, під кожну рослину треба внести 1.5-2 літри води. Слід поливати баклажани теплою водою, яка нагрілась на сонці. Оптимально проводити полив увечері.

Ці овочі дуже теплолюбиві, тож поливати їх холодною водою зі шланга забороняється. Вони можуть припинити рости, або й взагалі зігниють.

Попри те, що цим примхливим рослинам подобається вода, висока вологість повітря їм не підходить. Це може стати справжнім викликом для городників, які вирощують цю культуру в теплиці. Коли вологість сягає 65%, баклажани стають вразливими до хвороб і грибків. Саме тому теплицю із баклажанами потрібно регулярно провітрювати.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Вирощувати баклажани непросто, та, якщо візьметесь, будете мати власні смачні овочі. Також ми розповідали, як визначити, чи настала пора копати картоплю.