Як прогнати ведмедку з городу: врятує дешевий засіб

Сад і город

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали про простий спосіб позбутись мурах на ділянці . Мурахи - то ще пів біди. В порівнянні з ними, ведмедка (інша назва - капустянка) може стати серйозним проблемним шкідником, адже вона знищує кореневу систему рослин.

Не врятуються від неї такі культури, як цибуля та часник. Вона любить солодкі рослини. А ще її рух під землею призводить до підняття ґрунту, через що він сохне. Про простий спосіб боротьби з ведмедкою розповіли на порталі “Улюблена” .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Перш за все, для захисту від цього шкідника рекомендується по периметру ділянки посадити імператорський рябчик. Ця рослина відлякує капустянку своїм запахом. Але це метод профілактики, якщо вона вже на городі - він не врятує.

Для знищення ведмедки дачники рекомендують використати розчин з господарським милом. Для приготування засобу 100 г господарського мила слід розчинити у 10 літрах води. Цим розчином слід полити потенційні гнізда комахи. Це дієвий метод, але він потребує деякого терпіння - щоб він подіяв, ведмедка повинна виповзти зі свого лігва.

Як альтернативу, можна використати готові засоби-приманки, такі як “Медветокс” та “Гризлі”. Їх потрібно по 0,5 кг на кожну сотку ґрунту.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Якщо почати діяти вчасно і правильно, можна ефективно захистити город від ведмедки. Також ми розповідали, як прогнати з капусти білокрилку .