Щоб огірки були зеленими до осені: прості способи досвідчених дачників

Сад і город

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як прискорити дозрівання томатів. Тепер ділимось методами боротьби з однією поширеною проблемою дачників - пожовтінням листя.

Простими способами поділились на порталі “Улюблена”. Щоб до осені радіти свіжим огіркам,  варто спробувати наступні рекомендації.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Вже після появи 3-4 листочків на рослинах регулярно обробляйте огірки за допомогою розчину: 30 крапель йоду 1% на відро води. Кожні 10 днів слід обприскувати огірки цим засобом пізно ввечері або вранці.

Ще один йодний розчин теж легко приготувати. Замочіть шматок хліба у відрі з водою ввечері. Вранці розімніть хліб і додайте невелику краплю йоду. Отриманий розчин теж розведіть: 1 літра на відро води. Побризкайте огірки цим розчином. Залишок слід зберігати в пляшках у прохолодному місці. Так обробляти огірки варто один раз на два тижні до осені.

На відро води слід взяти 2 літри молочної сироватки та 150 грамів цукру. Обприскуйте. Така обробка допоможе формувати нові зав’язі як на огірках, так і на перцях.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дотримуючись цих порад, огірки до самої осені збережуть своє листя здоровим та зеленим. Також ми розповідали, як правильно копати картоплю.