Дешевий диво-засіб: чим корисна гірчиця на городі

Сад і город

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як правильно збирати огірки, щоб не пошкодити рослини. Тепер ділимось інформацією щодо того, навіщо садити на городі гірчицю.

Детально про це розповіли на порталі ProstoWay. Мало хто знає, але гірчиця - справжнісінька помічниця для всіх, хто займається вирощуванням культурних рослин.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чим корисна гірчиця на городі

Посіяти гірчицю – завжди чудова ідея. Ця культура - визнана і перевірена помічниця городників. Вона робить ґрунт родючішим та м’якшим. Якщо земля виснажена, досвідчені городники радять засіяти її гірчицею. Цей простий крок в рази покращить родючість ґрунту та врожайність.

Окрім таокї користі, гірчиця відлякує з городу шкідників. Вона може прогнати ведмедку, слимаків та дротяника.

Зазвичай висівають гірчицю восени. Роблять це після того, як перекопають чи зорють город. Морозів ця рослина не боїться, тому навесні ви отримаєте ділянку, яка покрилась зеленим гірчичним килимом.

Досвідчені дачники радять в цей час скосити гірчицю, а потім перекопати ділянку. Так ви отримаєте відмінний зелений сидерат у землі. За нього ґрунт віддячить вам гарним врожаєм.

Вже скошена гірчиця теж допоможе у боротьбі зі шкідниками. Для приготування засобу подрібнене листя слід залити водою, настояти впродовж 3 днів. Потім до настою додаємо мило - і засіб для обробки рослин від комах-шкідників готовий.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Тому задумайтесь про те, щоб посіяти гірчицю вже зараз. Також ми розповідали, як прогнати мурах з городу.