Прогнати попелицю з ділянки допоможе один простий засіб, який знайдеться в кожному домі

Сад і город

Богдана Карц

Головна редакторка

Попелиця – досить поширений у наших краях шкідник, який може призвести до зменшення урожаю та навіть загибелі культурних рослин. Раніше ми розповідали про хитрий народний спосіб її позбутися, а тепер розкажемо про ще один перевірений бюджетний засіб, який можна приготувати з того, що точно знайдеться у вашому домі!

Оскільки цей шкідник має здатність швидко  пристосовуватися до різноманітних хімічних препаратів, діяти потрібно швидко та безжально. При цьому дачникам рекомендують комбінувати різні способи боротьби з попелицею, щоб отримати максимальний ефект. Втім, зараз - на етапі формування плодів - багато господарів не хочуть бризкати магазинну хімію на рослини й переключаються на домашні способи боротьби. Про один із таких розповідає prostoway.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Для приготування бюджетного засобу проти попелиці нам знадобляться популярні бюджетні прянощі. Йдеться про сухий кріп, гвоздику, лавровий лист і часник. У них досить сильний аромат, від якого шкідник намагатиметься втекти якомога далі.

Як приготувати:

  1. В 1 л води кип’ятимо 3 зубки часнику (протягом 5 хв). Після цього знімаємо настій з вогню і додаємо 3 гвоздики, кілька лаврових листочків та 2 ч.л. сухого кропу.

  2. Тоді переливаємо рідину в чисту банку і міцно закриваємо кришкою. Настоюємо хоча б кілька годин - краще залишити настій на цілу ніч.

  3. Після цього обробляємо вражені попелицею рослини по листку - з обох боків. Обробку рослин проводять ввечері - після заходу сонця, а після опадів - повторюють.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, навіщо залишати падалицю в саду. Багато людей викидають її як непотріб і роблять це даремно!