Просте підживлення забезпечить вам королівський врожай: чим полити помідори просто зараз

Сад і город

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як прискорити дозрівання томатів. Досвідчені господарі знають, що для гарного урожаю томатів потрібно докласти чимало зусиль.

Ця культура вибаглива, тому просто так великою кількістю плодів вона не віддячить. Тому в процесі вирощування важливо дотримуватися всіх етапів догляду. Треба подбати про правильний полив, підв'язування, пасинкування. І навіть в період плодоношення можна внести просте підживлення. На theLime докладно розповіли.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Гарно на цьому етапі спрацює вода з попелом (деревною золою). Таке підживлення збагатить ґрунт мінеральними речовинами (без азоту, який стимулює наростання зеленої маси, а це в серпні вже не потрібно), значно покращить його структуру та слугуватиме гарною профілактикою грибкових захворювань.

Окрім переваг для землі, попіл містить калій та інші мікроелементи, які роблять плоди солодшими. Для приготування підгодівлі розводимо 100 г попелу у відрі води (10 л). Залишаємо все на добу, щоб розчин настоявся. Отриманим готовим добривом поливаємо помідори. Вносимо під кожен кущ по 1 л розчину.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Подбати слід і про ретельний полив. Також ми розповідали, як побороти фітофтору на томатах.