Щоб часник лежав до весни: 3 перевірені способи зберігання

Сад і город

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали про ледачий метод з висаджування на зиму цибулі. Та мало виростити культуру - важливо ще й правильно зберегти урожай. Особливо це стосується часнику.

Дуже поширена проблема - коли часник, закладений на зберігання проростає, загниває або вʼяне. Разом із ProstoWay розповідаємо, як заощадити гроші і мати свіжий і смачним часник до наступного врожаю.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Є три основні методи зберігання, які на 100 відсотків ефективні. Оберіть той, який вам підходить і подобається.

Підвішене зберігання

Часник із довгими хвостиками можна заплести у косичку чи вінок. Такий виріб підвішуємо у підвалі чи гаражі. Місце зберігання повинне бути сухим.

У холодильнику

Відмінним варіантом є зберігання у холодильнику. Для цього часник чистимо. Шматочками часнику заповнюємо банку і заливаємо її олією (соняшниковою або оливковою).

Заморожування

Часник можна заморозити або цілими головками, обмотаними харчовою плівкою, або окремими зубчиками. Як і зелень, після заморожування часник не втрачає смаку та аромату.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Такі методи зберігання дозволять насолоджуватись смаком свіжого часнику і використовувати його у стравах. Також ми розповідали, як підготувати льох до зберігання врожаю.