ТОП-3 сорти огірків, які не пізно висіяти навіть у серпні

Сад і город

Богдана Карц

Головна редакторка

Кінець літа - це час, коли господині скоріше консервують на зиму огірки й активно доглядають за насадженнями, щоб добитися від кущів максимально тривалого плодоношенн я. Втім, висадити огірки в серпні й зібрати ще один врожай у цьому сезоні цілком реально! Як - розповідаємо у цьому матеріалі.

Найперше, що вам потрібно знати: у серпні огірки можна висіювати лише у теплиці. Причому бажано, щоб вона опалювалась, адже сезон плодоношення припаде на холодні місяці, коли годі й чекати на тепле сонечко та довгий світловий день. По-друге, далеко не всі сорти зеленців підходять для настільки пізнього висіювання.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Три сорти огірків, які не пізно висіяти в серпні

Телеграм-канал “ Дача та город ” пропонує ТОП-3 варіанти насіння огріків для висівання в останній місяць літа. З ними ви не прогадаєте, адже ці сорти - стійкі до мінливої погоди.

1. Ажуp 

Сорт з трохи солодкуватим смаком. Плоди виростають масою до 100 г. Дуже стійкі до хвороб і погоди. Дають високий врожай. Самозапильний сорт. Втім, зауважимо, що найкраще його висаджувати усе-таки в липні.

2. Баночний 

Такі огірки ідеально підходять для конcepвації. Плоди гарної рівної форми, хрумкі, ранньостиглі. Сорт стійкий до перепадів температури та хвороб.

3. Теща 

Цей сорт відноситься до гібридних та самозапильних. З правильним поливом і підгодівлею врожай буде дуже щедрим. Плодоносять такі огірки досить довго. Відмінна особливість сорту огірків “Теща” - вони просто не можуть перезріти, не жовтіють і не переростають.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, що дачний сезон у серпні не закінчується! Є маса культур, які ще можна висіяти у серпні і навіть на початку осені. Крім того, не бракує у саду і на городі роботи й протягом усього вересня.