Щоб урожай здивував: чим підживити виноград восени

Сад і город

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали про важливе осіннє підживлення для полуниці. Тепер ділимось інформацією щодо того, як удобрити виноград щоб отримати щедрий урожай.

Щоб виноград добре ріс, цвів і плодоносив, потрібен правильний догляд упродовж усього сезону. Особливо важливим є осіннє підживлення винограду. Про нього розповіли на Pixelinform.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Восени рослина готується до зимівлі, а також формує зав’язі на майбутній рік. Тому й потребує особливих добрив і правильного їх внесення. Це необхідна процедура підтримки здоров’я та родючості рослини. Річ у тім, що після збирання врожаю виноград втрачає багато сил. Ці лакуни потрібно заповнити.

Також восени виноград активно формує бруньки на наступний рік. Саме ці зав’язі визначатимуть кількість та якість майбутніх грон.

Осіння підгодівля: потрібні добрива

Восени винограду потрібні добрива, які містять достатню кількість фосфору та калію. Також важливі мікроелементи, такі як магній, залізо, марганець та бор.

Азотні добрива не підходять для осені - вони стимулюють зростання зеленої маси. Восени це може призвести до надмірного зростання лози, що призведе до її слабкої зимостійкості.

Як правильно вносити добрива

Підживлення винограду восени можна проводити двома способами: сухим та рідким. Сухе добриво розсипають по стволовому колу, розпушивши перед цим грунт. Рідкі - розчиняють у воді, щоб полити лозу після основного поливу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Кількість добрива залежить від віку та розміру рослини, а також від типу добрива. Також ми розповідали, як посадити озимий часник.