Не викидайте: диво-засіб для збереження врожаю, який вважають сміттям

Сад і город

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як правильно зберігати моркву, щоб урожай долежав до весни. Тепер ділимось хитрим трюком, який знайде застосування таким, начебто, відходам, як часникове лушпиння.

Часом найнезвичайніші та найдивніші рішення можуть бути дуже ефективними. Про цей чудернацький лайфхак розповіли на Ukr.Media.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Якщо ви завжди викидаєте часникове лушпиння, то припиніть. А замість того, щоб позбутися його, застосуйте в господарстві.

Результат вас точно здивує.Ви могли не знати, але лушпиння від часнику відмінно допоможе фруктам і овочам зберегтись. Так ви заощадите і час, і гроші.

Подовжуємо свіжість овочів і фруктів

Цей безкоштовний матеріал значно подовжує свіжість овочів і фруктів. Для застосування беремо жменю лушпиння часнику. Ним посипаємо овочі та фрукти, які зберігаються у холодильнику або в коморі.

Такий простий крок сповільнить процес гниття. Овочі та фрукти довше залишатимуться свіжими.

Які ще застосування?

Приготуйте з часникового лушпиння спрей, що прожене з рослин шкідників. Для приготування фахівці радять зібрати лушпиння не тільки з часнику, а й із цибулі. Кладемо його в каструлю, заливаємо водою. Кип'ятимо на невеликому вогні хвилин 10.

Коли засіб охолоне, переливаємо в пульверизатор. Цим “компотом” обробляємо рослини - він відмінно прожене попелицю і павутинного кліща.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Обприскувати цим розчином рослини можна двічі на тиждень. Також ми розповідали про секрети зберігання яблук.